Χειροπέδες στους ναρκέμπορους των Εξαρχείων (βίντεο)

Noίκιαζαν διαμερίσματα κοντά στην πλατεία των Εξαρχείων, θεωρώντας πως έτσι θα μείνουν αθέατοι από τους αστυνομικούς.
Andrey Mikhaylov / EyeEm via Getty Images

Σπείρα εμπόρων ναρκωτικών, τα μέλη της οποίας διακινούσαν κάνναβη κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων, εξάρθρωσαν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών με τη σύλληψη οκτώ ατόμων.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν ενοικιάσει διαμερίσματα κοντά στην πλατεία των Εξαρχείων, θεωρώντας πως έτσι μπορούν να μείνουν αθέατοι από τους αστυνομικούς. Απέφευγαν να μιλούν στα τηλέφωνα για τις δοσοληψίες τους, ώστε να μην καταγραφούν οι συνομιλίες τους, και μόνον έκλειναν τα ραντεβού, τα οποία πραγματοποιούσαν σχεδόν πάντοτε σε κάποιο από τα διαμερίσματα.

Κεντρικό ρόλο στην οργάνωση είχε ένας 46χρονος, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως ο αρχηγός και, βάσει της αστυνομικής έρευνας, εκείνος ήταν επιφορτισμένος να βρίσκει τις ποσότητες των ναρκωτικών και να τις δίδει στους συνεργούς του.

Για να αποφύγει τον εντοπισμό του, χρησιμοποιούσε και το σπίτι ενός εξαδέλφου του στην Αγία Βαρβάρα, για να αποθηκεύει εκεί τις μεγαλύτερες ποσότητες της κάνναβης.

Ρόλο «υπαρχηγού» αποδίδουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε έναν 49χρονο, ο οποίος διαχειριζόταν και τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών.

Μετά από έρευνες σε οικίες στις περιοχές των Εξαρχείων, του Ζωγράφου και της Αγίας Βαρβάρας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ακατέργαστη κάνναβη -3- κιλών και -774,5- γραμμ.,

  • κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) -87- γραμμ.,

  • κατεργασμένη κάνναβη (χασισέλαιο) -150- γραμμ.,

  • -4- ηλεκτρονικές συσκευές ακριβείας,

  • πλήθος νάιλον συσκευασιών,

  • το χρηματικό ποσό των -12.405- ευρώ και

  • -6- κινητά τηλέφωνα

Οι ερευνητές της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορηθεί τη δράση του 46χρονου εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά δεν είχαν καταφέρει να βρουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τη σύλληψή του και την αποδόμηση τής οργάνωσης.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα