Χέρι-χέρι με Ορμπάν, Λεπέν και Μπαρντελά η Λατινοπούλου

Με τους «Πατριώτες για την Ευρώπη» του Βίκτορ Όρμπαν η ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου - Δεν την ακουμπάνε οι χαρακτηρισμοί περί ακροδεξιάς, λέει.
Προεκλογική αφίσα της κας Λατινοπούλου
Προεκλογική αφίσα της κας Λατινοπούλου
Eurokinissi

Με το ακροδεξιό, φιλορωσικό κόμμα «Πατριώτες για την Ευρώπη» του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν συντάχθηκε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Οι «Πατριώτες για την Ευρώπη» του Βίκτορ Όρμπαν, οι οποίοι απαρτίζονται από 84 βουλευτές από 12 χώρες και μεταξύ αυτών είναι και η «Φωνή Λογικής» της κυρίας Λατινοπούλου, είναι πλέον η τρίτη πολιτική δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο αφού κατάφερε και ξεπέρασε το ECR της Μελόνι.

Μπορεί η νέα ευρωβουλευτής να δήλωνε θαυμάστρια της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι αλλά τελικά δεν εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή της οικογένεια, στο ECR. Αυτό συνέβη είτε λόγω του ότι, όπως λένε οι κακές γλώσσες, έπεσε βέτο από την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, καθώς δύο ευρωβουλευτές του οι Εμμανουήλ Φράγκος και η Γαλάτω Παπαδάκη, ανήκουν στον συγκεκριμένο συνδυασμό, είτε η λογική της κυρίας Λατινοπούλου της υπέδειξε το πιο ισχυρό και πιο δεξιό κόμμα, αυτό του Ορμπάν και της Λεπέν.

Ο 28χρονος πρόεδρος του κόμματος και προστατευόμενος της Λεπέν, Ζ. Μπαρντελά, δήλωσε ότι «οι Πατριώτες για την Ευρώπη» αντιπροσωπεύουν την ελπίδα για τα δεκάδες εκατομμύρια πολίτες στα ευρωπαϊκά έθνη που εκτιμούν την ταυτότητά τους, την κυριαρχία και την ελευθερία τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυρία Λατινοπούλου, η οποία με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έκανε λόγο για έναν πολιτικό σεισμό στην ΕΕ, χωρίς να διευκρινίζει εάν ο σεισμός οφείλεται στην παρουσία της, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν την ακουμπάνε οι χαρακτηρισμοί περί ακροδεξιών δυνάμεων.

«Σήμερα έγινε ένας πολιτικός σεισμός στην Ε.Ε.

...με ιδιαίτερη χαρά αλλά και περηφάνια σας ανακοινώνω ότι η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ κι εγώ προσωπικά είμαστε πλέον μέλη της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της ΕΕ του σχηματισμού «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ».

Αποφασίσαμε να συνταχτούμε με τις φωνές ΛΟΓΙΚΗΣ που ακούγονται σε όλη την Ε.Ε. Κάποιοι τις βαφτίζουν ακραίες, κάποιοι ακροδεξιές. Δεν μας ακουμπάνε όμως πουθενά...» λέει μεταξύ άλλων και τονίζει πως «εάν παρατηρηθεί οποιαδήποτε συμπεριφορά που προσβάλλει την Ελλάδα, να ξέρετε πως θα μας βρουν όλοι απέναντί τους. Ας είμαστε και στον ίδιο πολιτικό σχηματισμό. Γιατί για εμάς ήταν, είναι και θα είναι πάντα, πρώτα οι Έλληνες, πρώτη η Ελλάδα».

Αν ισχύει η προειδοποίησή της και εάν είναι συνεπής στις δηλώσεις της τότε αμφισβητείται και η μακροημέρευσή της στους «Πατριώτες για την Ευρώπη» και αυτό διότι όλοι γνωρίζουν ότι ο Ορμπάν, εκτός από τον Πούτιν, διατηρεί και άριστες σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα συμφέροντα των οποίων ιστορικά είναι ενάντια στην Ελλάδα.

Τώρα μένει να δούμε η άλλη «πατριωτική» δύναμη, ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΝΙΚΗ» και ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Νικόλαος Αναδιώτης, εάν θα βρει λιμάνι κάπου προς τα δεξιά ή προς τα άκρα δεξιά του ευρωκοινοβουλίου.

Η πολιτική ομάδα αποτελείται από τα εξής κόμματα:

- Εθνικός Συναγερμός (Rassemblement National- Γαλλία): 30 ευρωβουλευτές

- Fidesz και Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (Ουγγαρία): 11 ευρωβουλευτές

- Λέγκα (Ιταλία): 8 ευρωβουλευτές

- ANO (Τσεχία): 7 ευρωβουλευτές

- Oath and Motorists (Τσεχία): 2 ευρωβουλευτές

- FPÖ (Αυστρία): 6 ευρωβουλευτές

- PVV (Ολλανδία): 6 ευρωβουλευτές

- VOX (Ισπανία): 6 ευρωβουλευτές

- Vlaams Belang (Φλάνδρα, Βέλγιο): 3 ευρωβουλευτές

- CHEGA (Πορτογαλία): 2 ευρωβουλευτές

- Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (Δανία): 1 ευρωβουλευτής

- Φωνή Λογικής (Ελλάδα): 1 ευρωβουλευτής

- Πρώτη Λετονία (Λετονία): 1 ευρωβουλευτής

Δημοφιλή