ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/07/2021 13:43 EEST | Updated 12/07/2021 13:46 EEST

Χίος: Πυροσβέστης πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο

Δεν υπήρχε οδηγός για το όχημα.

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου.

Ενα θλιβερό περιστατικό από την Χίο με θύμα έναν άτυχο πυροσβέστη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή αναμένοντας το ασθενοφόρο, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η τοπική ιστοσελίδα politischios.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό αφορά στον 43χρονο πυροσβέστη Μ.Χ., πατέρα 2 παιδιών, ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία (βάρδια επιφυλακής) στην περιοχή της Κατάβασης, στην Αμανή, που κατακάηκε τις προηγούμενες ημέρες από το πύρινο μέτωπο.

Ο άτυχος άνδρας, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος. Παρότι η γιατρός της περιοχής έσπευσε σχεδόν άμεσα στο σημείο, το νήμα της ζωής για τον 43χρονο κόπηκε πρόωρα αφού επί αρκετή ώρα, ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου στο πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού, έπρεπε να περιμένει ασθενοφόρο από τη Χίο.

Ο ένας και μοναδικός εθελοντής οδηγός του ασθενοφόρου της Βολισσού, που έχει σώσει πολλές ζωές στο παρελθόν, βρισκόταν στα Καρδάμυλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να οδηγήσει το όχημα.

«Η γραφειοκρατία στοίχισε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου»

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική Σύμβουλος της Αμανής, Βιβή Ποταμούση, στην οποία σημειώνει τα εξής:

«Ενας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του γιατί ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να προσληφθεί οδηγός στο ασθενοφόρο της Αμανής και περιμένουμε να ενημερωθεί και να μπορεί να εξυπηρετήσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χάνοντας πολύτιμο, όπως αποδείχθηκε ακόμη μία φορά χρόνο. Να σημειωθεί ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη από τις αρχές Ιουνίου 2021 και είναι ″χαμένη″ στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ως μόνιμη κάτοικος της περιοχής μόνο θλίψη και οργή μπορώ να νοιώσω για μία κατάσταση η οποία διαιωνίζεται , για μια στάση που μόνο ως αδιαφορία μπορεί να θεωρηθεί. Ως Δημοτική Σύμβουλος της Αμανής αλλά και ως Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Ν. Χίου δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να προσπαθώ για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας που δυστυχώς δεν είναι η μόνη που επιβαρύνει τον τόπο μας και όλους όσοι επέλεξαν την Αμανή για μόνιμη κατοικία παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ελπίζω σε αυτή την προσπάθεια να σταθούν αρωγοί ΟΛΟΙ ξεπερνώντας επιτέλους μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Χάνονται ζωές και καταστρέφονται οικογένειες».

Πηγή: ΑΠΕ