Χονγκ Κονγκ: Ο παραπληγικός που σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη με αναπηρικό αμαξίδιο

Στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για ασθενείς με προβλήματα στο νωτιαίο μυελό.
Lampson Yip - Clicks Images via Getty Images

Ο Lai Chi-wai έγινε ο πρώτος άνθρωπος στο Χονγκ Κονγκ που κατάφερε να ανέβει περισσότερα από 250 μέτρα ενός ουρανοξύστη μαζί με το αναπηρικό του αμαξίδιο. Χρειάστηκε πάνω από δέκα ώρες και το έκανε για να συγκεντρώσει χρήματα για ασθενείς με προβλήματα στο νωτιαίο μυελό.

Ο 37χρονος ορειβάτης, που πριν από δέκα χρόνια ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα τον άφησε παράλυτο από την μέση και κάτω, βρέθηκε μια ανάσα από την κορυφή του ουρανοξύστη που ήταν τα 300 μέτρα, στην χερσόνησο του Kowloon.

«Ήμουν αρκετά φοβισμένος», είπε ο Lai. «Ανεβαίνοντας ένα βουνό, μπορώ να κρατηθώ πάνω σε βράχους ή σε λακκούβες, αλλά στον γυάλινο ουρανοξύστη είχα μόνο το σχοινί που κρεμιόμουν».

Η εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερα από 670.000 δολάρια.

Lampson Yip - Clicks Images via Getty Images

Ο Λάι, πριν από το 2011, στέφθηκε πρωταθλητής της Ασίας τέσσερις φορές στην αναρρίχηση και σε ένα σημείο κατατάχθηκε όγδοος παγκοσμίως.

Μετά το ατύχημα του, συνέχισε την αναρρίχηση συνδέοντας την αναπηρική καρέκλα του με σύστημα τροχαλίας. Πριν από πέντε χρόνια ανέβηκε στο βουνό Lion Rock ύψους 495 μέτρων, ένα τοπικό σύμβολο λαϊκής κουλτούρας της δύναμης του Χονγκ Κονγκ.

Αν και δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του ουρανοξύστη, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά του, ο Λάι κατάφερε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Lampson Yip - Clicks Images via Getty Images

«Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τις δυσκολίες των ατόμων με ειδικές ανάγκες, μερικοί πιστεύουν ότι είμαστε πάντα αδύναμοι, χρειαζόμαστε βοήθεια και τον οίκτο των ανθρώπων», είπε ο Λάι.