Δηλητηρίαζε τη πρώην σύζυγό του με ορμονικά φάρμακα γιατί πίστευε ότι τον απατά

Iσχυρίζεται ότι αυτά της προκάλεσαν αναπηρία και σοβαρό τραυματισμό.
Boris Zhitkov via Getty Images

Μια Κινέζα κατηγόρησε τον πρώην σύζυγό της ότι την έθισε σε ορμονικά φάρμακα τα οποία της κατέστρεψαν τη ζωή. Ο παθολογικά ζηλιάρης σύζυγος χορηγούσε κρυφά τα φάρμακα γιατί υποψιαζόταν ότι τον είχε απατήσει.

Η Λιού Τσάνγκ, μια γιατρός από την κινεζική επαρχία Σανντόνγκ, κατηγόρησε για πρώτη φορά τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος είναι επίσης γιατρός, ότι τη δηλητηρίασε το 2019, αναφέρει το Oddity Central

Εκείνη την εποχή, η Λιού δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο σύζυγός της, Γκάο Ζισέν, της χορηγούσε κρυφά τα ορμονικά φάρμακα από το 2016. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι αυτά της προκάλεσαν αναπηρία και σοβαρό τραυματισμό.Το ζευγάρι τελικά χώρισε το 2017 και η Λιού έκανε μήνυση στον πρώην σύζυγό της. Τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες της αποκαλύψεις έγινε τελικά το δικαστήριο.

.
.
.

«Έχω μείνει ανάπηρη και έχω βαριά κατάθλιψη εξαιτίας αυτού του περιστατικού, μου κατέστρεψε τη ζωή», είπε πρόσφατα ο Λιού Τσάνγκ στους δημοσιογράφους.

«Δεν θέλω χρήματα,έχω παραιτηθεί από αστικές αποζημιώσεις. Μου έχει καταστρέψει τη ζωή, θέλω απλά να δικαιωθώ».

Η Λιού ισχυρίζεται ότι άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία τον Οκτώβριο του 2016, ένα χρόνο μετά τον γάμο της με τον Γκάο Ζισέν. Είχε θολή όραση, κράμπες στα πόδια, σοβαρή αύξηση βάρους καθώς και ασυνήθιστες ρωγμές στο δέρμα της.

Πήγε σε έναν συνάδελφο γιατρό για την εξετάσει και της είπε ότι τα συμπτώματά της έμοιαζαν με εκείνα κάποιου που κάνει ορμονοθεραπεία.

Ωστόσο η Λιού δεν είχε πάρει κανένα φάρμακο ορμονοθεραπείας. Ήταν σε αυτό το σημείο που θυμήθηκε τον σύζυγό της που της είχε δώσει κάποια «φάρμακα για το κρύωμα» μερικούς μήνες νωρίτερα.

Το ζευγάρι χώρισε αμέσως μετά, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2017, η μητέρα της Λιού βρήκε ένα μεγάλο απόθεμα φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων επτά δεξαμεθαζόνες (ορμονικό φάρμακο), στο πρώην σπίτι τους. Αφού ο Λιού κατηγόρησε τον Γκάο ότι τη δηλητηρίασε, το ζευγάρι χώρισε τον Δεκέμβριο του 2017.

Η Λιού ανέφερε την υπόθεση στην αστυνομία μετά το διαζύγιο, αλλά της είπαν ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία που να δικαιολογούν μια επίσημη έρευνα. Τους επόμενους μήνες, προσπάθησε να απευθύνει έκκληση σε διάφορες αρχές, αλλά μόνο το 2019, μετά τη δημοσίευση της ιστορίας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αρχές άκουσαν το πρόβλημά της.

Τον Μάρτιο του 2022, η αστυνομία ενημέρωσε τελικά τη Λιού ότι «η υπόθεσή της άνοιξε» και ξεκίνησαν έρευνες. Η Γκάο συνελήφθη τον Απρίλιο του περασμένου έτους, αλλά ισχυρίστηκε ότι η δεξαμεθαζόνη χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία μιας πάθησης που είχε η Λιου και ότι δεν μπορούσε να την δηλητηριάσει αφού και οι δύο «έπιναν από το ίδιο ποτήρι νερό και γάλα».

Ο Γκάο είπε επίσης στην αστυνομία ότι η πρώην σύζυγός του είχε σχέση με έναν τοπικό αξιωματούχο κατά τη διάρκεια του σύντομου γάμου τους, κάτι που ο Λιου αρνείται.

Οι αρχές πιστεύουν τώρα ότι η υποψία του θα μπορούσε να είναι το κίνητρο πίσω από την δηλητηρίαση.

Δημοφιλή