Δημόσια υπάλληλος στη Δανία εξαφανίστηκε αφού άρπαξε από τα ταμεία σχεδόν 15 εκατ. ευρώ

Δημόσια υπάλληλος στη Δανία εξαφανίστηκε αφού άρπαξε από τα ταμεία σχεδόν 15 εκατ. ευρώ
Scanpix Denmark / Reuters

Η δανική αστυνομία εξαπέλυσε διεθνή αναζήτηση μιας 64χρονης δημοσίου υπαλλήλου, που όπως αναφέρεται υπεξαίρεσε από το δημόσιο ταμείο σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ, που τα περισσότερα ήταν κονδύλια για κοινωνικές υπηρεσίες.

Αν και η ίδια θεωρούνταν άτομο εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους της, φαίνεται πως πίσω από την πλάτη τους «έβαζε χέρι» στο ταμείο από το 2002, δηλαδή εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια.

Σε δηλώσεις της, η αρμόδια υπουργός της χώρας Μάι Μερκάδο δήλωσε βαθύτατα σοκαρισμένη για την απάτη που έχει συμβεί. «Δύο εσωτερικές έρευνες με σκοπό να εντοπιστεί πως κατάφερε να υπεξαιρεί χρήματα για ένα τόσο μεγάλο διάστημα έχουν πέσει στο κενό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στις 26 Σεπτεμβρίου η καταζητούμενος συνταξιοδοτήθηκε και όπως φαίνεται έχει

δραπετεύσει στο εξωτερικό. Η αστυνομία δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλοι στην απάτη ή ακόμα το ποσό που είναι σήμερα γνωστό, να γίνει ακόμα μεγαλύτερο.

Προς επίρρωση της προαναφερθείσας θεωρίας, ο αρμόδιος εισαγγελέας για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα Μόρτεν Νιλς Γιάκομπσεν αναφέρει ότι η ύποπτη είναι στο εξωτερικό.

Την οργή τους για το γεγονός, εξέφρασαν μια σειρά από οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από την συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή