Δημοσκόπηση Pulse: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες σε δύο εβδομάδες - Στο 15% το ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει κατά μισή μονάδα το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.
.
.
Eurokinissi

Έντονη είναι η αποδοκιμασία για όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ από τους ψηφοφόρους του κόμματος καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχασε 2,5 μονάδες, με το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στο 38% στην εκτίμηση ψήφου, με διαφορά 23 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ στο 15%, που όπως φαίνεται καρπώνεται ότι χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μένει στο 14,5% και το ΚΚΕ στο 10,5%, με κέρδος μισής μονάδας στην πρόθεση ψήφου μέσα σε 15 ημέρες.

Κέρδος μισής μονάδας καταγράφεται και για το ΜεΡΑ25, που εμφανίζεται με 3,5% στην εκτίμηση ψήφου, μαζί με τους «Σπαρτιάτες» και πάνω από τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας. Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση της Pulse δεν κατέγραψε τις επιπτώσεις των μαζικών αποχωρήσεων του τελευταίου 48ωρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συλλογή του δείγματος ολοκληρώθηκε στις 21 Νοεμβρίου.

Η πιο αποκαλυπτική για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ εικόνα είναι η σύγκριση των απαντήσεων που δίνουν οι ψηφοφόροι του κόμματος στις εκλογές του Ιουνίου, σε σύγκριση με όσους δηλώνουν ότι το ψηφίζουν σήμερα:

Οι σημερινοί ψηφοφόροι του δηλώνουν σε ποσοστό 57% ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μετά από τις αποχωρήσεις των στελεχών της «Ομπρέλας», ενώ οι ψηφοφόροι του περασμένου Ιουνίου δηλώνουν το ίδιο σε ποσοστό μόλις 38%.

Επίσης, το 80% των σημερινών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνουν τους εσωκομματικούς χειρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του Ιουνίου το ποσοστό έγκρισης πέφτει στο 60%.

«Ναι», αλλά «απαιτούνται διορθώσεις» για τη φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών

Δύο στους τρεις δηλώνουν ότι συμφωνούν με το νέο τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα επισημαίνει ότι τα μέτρα είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά απαιτούνται διορθώσεις. Πάνω από δύο στους τρεις δηλώνουν ότι συμφωνούν με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης των ακινήτων.

Δημοφιλή