Δεν φορά το σύμβολο για τους πεσόντες Βρετανούς ο Μάτιτς

Δεν φόρεσε την παπαρούνα για τη «Remembrance Sunday».
Craig Brough via Reuters

Αρνήθηκε να φορέσει την…παπαρούνα για την «Remembrance Sunday» ο Νεμάνια Μάτιτς.

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ έχει τους δικούς του λόγους που το έκανε. Να θυμίσουμε ότι η «Remembrance Sunday» είναι η ημέρα κατά την οποία οι Βρετανοί τιμούν τη μνήμη των στρατιωτών τους στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, αλλά και σε άλλες εμπόλεμες καταστάσεις.

Στον εκτός έδρας αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, εναντίον της Τότεναμ, ο Μάτιτς μπήκε αλλαγή στο ματς και οι κάμερα εστίασε στη φανέλα του, στην οποία δεν υπήρχε η κόκκινη παπαρούνα. Ο Σέρβος μέσος έχει εξηγήσει στο παρελθόν για ποιο λόγο έχει αποφασίσει να μη τη φοράει, παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε και τα ειρωνικά και αρνητικά σχόλια αρκετών φιλάθλων:

«Αναγνωρίζω γιατί οι άνθρωποι φοράνε παπαρούνες. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να το κάνει και έχω συμπάθεια σε αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους σε μία εμπόλεμη κατάσταση» είπε και συνέχισε: «Για εμένα δυστυχώς είναι μία σκληρή υπενθύμιση του βομβαρδισμού που έζησα όταν ήμουν 12 ετών και ζούσα στο Βρέλο, όταν η χώρα μου διαλύθηκε από τους βομβαρδισμούς το 1999».