Δένδιας: Πρόβλεψη δημιουργίας θόλου antidrone για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

«Πρόθεσή μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον να επιχειρούν υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου θόλου antidrone».
.
.
ΥΠΕΘΑ

Για πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου antidrone για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης- παραλαβής καθηκόντων του διοικητή του Δ′ Σώματος Στρατού «Θράκη» από τον αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο στον αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, στην Ξάνθη- παρουσία, μεταξύ άλλων, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Δ. Χούπη, και του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Γ. Κωστίδη.

Ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε πως ο κύριος μοχλός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το ανθρώπινο δυναμικό τους, «ακριβώς λοιπόν για τον λόγο αυτό η πατρίδα έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε το εξαιρετικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας να εκτελεί απερίσπαστο την υψηλή αποστολή του».

Θόλος antidrone

Αναφερόμενος στα οπλικά συστήματα, είπε πως στο πλαίσιο της «ατζέντας 2030», υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου antidrone για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις- «δηλαδή των μέσων αυτών που θα επιτρέπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones».

«Το σήμα της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην οποία ως δόκιμος αξιωματικός είχα κάνει ασκήσεις πολύ-πολύ παλιά, αναγράφει “υπό σκιή” και η απάντηση του Λεωνίδα στην απειλή των Περσών στις Θερμοπύλες, νομίζω ότι μπορεί να ισχύσει απολύτως σε αυτή την περίπτωση. Πρόθεσή μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον να επιχειρούν υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου θόλου antidrone» είπε χαρακτηριστικά.

Το οικιστικό πρόγραμμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Επίσης, όπως τόνισε, έχει ληφθεί απόφαση στο επίπεδο του πρωθυπουργού και θα υλοποιηθεί στο αμέσως προσεχές μέλλον, για ένα πολύ μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα που προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων- «και όχι μόνο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ένα τμήμα αυτού του οικιστικού προγράμματος θα αφορά και την κάλυψη αναγκών άλλων στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που παρέχουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, από το υπουργείο Υγείας και από το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή γιατρούς, δασκάλους, καθηγητές».

Όπως πρόσθεσε, η πρώτη μεγάλη φάση αυτού του οικιστικού προγράμματος- της κατασκευής κατοικιών για τα στελέχη- «έχει αποφασιστεί να ξεκινήσει από την Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο και να ξεκινήσει αμέσως τώρα. Εδώ στη Θράκη θα κατασκευαστούν την επόμενη διετία πάνω από 200 κατοικίες, αυξάνοντας κατά σχεδόν 40% τις διαθέσιμες κατοικίες για τα στελέχη μας και άλλες άνω των 400 κατοικίες θα φτιαχτούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για να μπορέσουν να ανακουφίσουν κατ’ αρχάς τα στελέχη και να βελτιώσουν τους όρους της ζωής τους. Όμως, ξαναλέω, αυτή είναι η πρώτη φάση, δεν είναι η τελική φάση. Ο σκοπός μας είναι στην “ατζέντα 2030” να επιλύσουμε συνολικά το στεγαστικό πρόβλημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Δημοφιλή