ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/03/2020 16:11 EET | Updated 07/03/2020 17:48 EET

Δύο μεγάλα έργα στην Αλεξανδρούπολη για τη διασύνδεση του λιμένα

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη με Αμερικανούς αξιωματούχους και εξήγγειλε νέα έργα.

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συγκαταλέγεται στα στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και ανήκει σε αυτά που πρόκειται να αξιοποιηθούν καθώς αποκρατικοποιείται. 

Ήδη, ενδιαφέρον έχει δείξει η Goldair, μέσω αμερικανο-πολυεθνικής κοινοπραξίας και η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξουν εξελίξεις.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αλεξανδρούπολη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ M. Palmer, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα G. Pyatt, τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη G. Pfleger και την πολιτική σύμβουλο της Πρεσβείας των ΗΠΑ B. Ryan, ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι «πέραν του συμβολικού χαρακτήρα της επίσκεψης, υπάρχει και ουσία με το γεγονός της επίδειξης του αμερικανικού ενδιαφέροντος για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.»

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι μπορεί «να καταστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η ευρύτερη περιοχή ένας οικονομικός, ενεργειακός κόμβος της νοτιοανατολικής Ευρώπης». 

Παράλληλα, εξήγγειλε ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 θα δημοπρατηθεί ο ανατολικός, περιφερειακός οδικός άξονας της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα συνδέσει το λιμάνι με την Εγνατία, ενώ στους επόμενους 18 μήνες θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη σιδηροδρομική σύνδεση και την ηλεκτροκίνηση, από την Αλεξανδρούπολη στο Ορμένιο. Το υπουργείο ήδη έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση από το Connecting Europe Facility (CEF).