ΔΙΕΘΝΕΣ
02/01/2021 16:19 EET

«Δύσκολες στιγμές»: Τι γράφει η ιδιαίτερη κάρτα που έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στον λαό του

Και πότε ήταν η τελευταία φορά που βορειοκορεάτης ηγέτης έστειλε χειρόγραφη επιστολή στους πολίτες.

AP

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ευχαρίστησε τους οπαδούς του για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους ”στις δύσκολες στιγμές” και τους ευχήθηκε ευτυχία και καλή υγεία στις πρώτες κάρτες της Πρωτοχρονιάς που στάλθηκαν ξεχωριστά στον κανένα τους. 

 Ο Κιμ συνήθως δίνει τηλεοπτική ομιλία την 1η Ιανουαρίου, αλλά την παρέλειψε, δεδομένου ότι θα μιλήσει στο πρώτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος της χώρας σε μερικές ημέρες. 

″Θα εργαστώ σκληρά για να φέρω νωρίτερα τη νέα εποχή στην οποία τα ιδανικά και οι επιθυμίες του λαού μας θα γίνουν πραγματικότητα”, δήλωσε ο Κιμ στην επιστολή του, σύμφωνα με το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

″Ευχαριστώ τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν και υποστήριζαν το κόμμα μας ακόμα και στις δύσκολες στιγμές”, είπε. ”Εύχομαι ειλικρινά σε όλες τις οικογένειες όλης της χώρας μεγαλύτερη ευτυχία και να είστε αγαπημένοι. Πάντα υγεία». 

Η Βόρεια Κορέα είναι μία από τις πιο κλειστές χώρες του κόσμου και είναι σχεδόν αδύνατο να επιβεβαιωθεί αν πράγματι πήραν την επιστολή του και οι 25 εκατομμύρια πολίτες.

AP

Το πρακτορείο ανέφερε ότι η επιστολή ήταν χειρόγραφη από τον Κιμ. Η τελευταία φορά που αρχηγός της Βόρειας Κορέας έστειλε μια τέτοια επιστολή στους απλούς πολίτες ήταν την 1η Ιανουαρίου 1995, από τον πατέρα του Κιμ, Κιμ Γιονγκ Ιλ, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενοποίησης της Σεούλ.

Ο Κιμ, ο οποίος διαδέχθηκε τον πατέρα του μετά το θάνατό του στα τέλη του 2011, αντιμετωπίζει τις σκληρότερες προκλήσεις του αυτών των εννέα ετών, καθώς εκτός από την πανδημία, η χώρα είδε αρκετές φυσικές καταστροφές το περασμένο καλοκαίρι αλλά και πολλές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, λόγω του αδειξόδου τους για το πυρηνικό πρόγραμμα.

 

Πηγή: CBS