Διαφήμιζε ρούχα-«μαϊμού» σε Facebook και Instagram

Η συλληφθείσα διαφήμιζε παπούτσια, ρούχα και άλλα γυναικεία αξεσουάρ.
astynomia

Σε… καλοκουρδισμένη επιχείρηση είχε μετατρέψει την πώληση ρούχων-«μαϊμού» Ελληνίδα, η οποία συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία με την κατηγορία της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων.

Η συλληφθείσα είχε δημιουργήσει στο Facebook και στο Instagram λογαριασμούς, μέσω των οποίων διαφήμιζε την «πραμάτεια» της. Συγκεκριμένα διαφήμιζε παπούτσια, ρούχα και άλλα γυναικεία αξεσουάρ. Η πώληση των ειδών αυτών γινόταν σε κατάστημα που διατηρούσε, το οποίο ήταν διαμορφωμένο και ως εκθεσιακός χώρος.

astynomia

Η… επιχείρηση λειτουργούσε από το Μάιο του 2015, ενώ το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των διαλαμβανομένων εταιρειών, υπερβαίνει τις 459.985 ευρώ.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2.765 τεμάχια απομιμητικών ειδών γνωστών εταιρειών, 4 σετ γνησιότητας με σήμα γνωστής εταιρείας, πλήθος ετικετών με τα σήματα διάφορων εταιριών, πιστοποιητικά αυθεντικότητας με τα σήματα διάφορων γνωστών εταιριών, μεταλλικό λογότυπο γνωστής εταιρίας, πλαστική διαφανής συσκευασία με σήμα γνωστής εταιρίας, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, πλήθος επαγγελματικών καρτών επιχειρήσεων και χειρόγραφων σημειώσεων, που αφορούν σε προϊόντα, μάρκες, ποσά και τηλέφωνα.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

astynomia

Δημοφιλή