ΔΙΕΘΝΕΣ
23/02/2020 17:08 EET | Updated 23/02/2020 20:31 EET

Τρεις νεκροί στην Ιταλία από τον κορονοϊό - Διακόπτεται το καρναβάλι της Βενετίας

150 συνολικά τα κρούσματα στην χώρα.

ASSOCIATED PRESS

Την ακύρωση του καρναβαλιού της Βενετίας αποφάσισαν οι ιταλικές Αρχές με επικεφαλής τον περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, αφού στην χώρα έχει σημάνει συναγερμός λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού που έφτασαν τα 150. Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι υπάρχει και τρίτος νεκρός. Πρόκειται για μια  γυναίκα η οποία νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της βόρειας Ιταλίας, λόγω ογκολογικών προβλημάτων, και ήταν βεβαρημένη η κατάσταση της υγείας της.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, έξι ασθενείς νοσηλεύονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

 

Η Άγκυρα κλείνει την συνοριακή πρόσβασή της με την Τεχεράνη

Η Τουρκία κλείνει την συνοριακή διάβασή της με το Ιράν, ως ένα μέτρο πρόληψης προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς η Τεχεράνη ανέφερε 43 κρούσματα μόλυνσης από τον ίδιο ιό όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα.

Όλες οι οδικές αρτηρίες και οι σιδηροδρομικές γραμμές προς το Ιράν έκλεισαν στις 17.00 το απόγευμα, ενώ οι πτήσεις από το Ιράν έχουν ανασταλεί, δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.

Οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ιράν. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από το νέο κορονοϊό εκτός της Κίνας.

Στο μεταξύ, οικονομικοί αξιωματούχοι από την ομάδα των 20 μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως, συμφώνησαν σήμερα ότι θα συνεχίσουν την καταγραφή των οικονομικών κινδύνων από το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού, αλλά και θα υιοθετήσουν τις κατάλληλες πολιτικές για τον περιορισμό των παγκόσμιων οικονομικών επιπτώσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας.

Στην διήμερη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ κυριάρχησε η κλιμακούμενη ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση των κρουσμάτων από την επιδημία, με το ΔΝΤ να προβλέπει ότι θα μειώσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κατά 0,1%.

Sponsoed Post