Δίκη Φιλιππίδη: Τι είπε η 3η καταγγέλλουσα για την επίθεση που φέρεται να δέχθηκε από τον ηθοποιό

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Ελπίδας Νίνου, ζητήθηκε από την τρίτη καταγγέλλουσα να δώσει διευκρινήσεις για μια φωτογραφία από οικόπεδο.
Δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, Τρίτη 26 Ιουλίου 2022. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση που έλαβε χώρα το 2008 και για δυο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, Τρίτη 26 Ιουλίου 2022. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση που έλαβε χώρα το 2008 και για δυο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Την ερχόμενη Τρίτη θα ολοκληρώσει την κατάθεση της στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη η Ελπίδα Νίνου, ενώ θα ακολουθήσει ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Ελπίδας Νίνου, ζητήθηκε από την τρίτη καταγγέλλουσα που είχε καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών να δώσει διευκρινήσεις για μια φωτογραφία από οικόπεδο που πιθανολογεί ότι της επιτέθηκε εντός του αυτοκινήτου ο Πέτρος Φιλιππίδης το 2014.

«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να ψάχνω το χώρο, αλλά επειδή έγινε πολύς λόγος εδώ ότι δεν υπάρχει αδιέξοδο στο Παλαιό Ψυχικό. Έκανα πολλές βόλτες, υπήρχαν αρκετά άδεια οικόπεδα. Με το που πέρασα από αυτό το δρόμο μου θύμισε κάτι. Θεωρώ πολύ πιθανό να ήταν εκεί» ανέφερε η τρίτη καταγγέλλουσα συμπληρώνοντας ότι εκ των υστέρων έμαθε πως απέναντι βρισκόταν το σπίτι του κατηγορουμένου ηθοποιού.

Δίκη Φιλιππίδη: “Πιστεύω ότι είναι οργανωμένο, δεν είναι βιαστής” είπε η σύζυγος του

«Οι άνθρωποι οι προβεβλημένοι έχουν στα πόδια τους ανθρώπους να κάνουν κάτι. Προσφέρονται οι άνθρωποι, δεν έχουν ανάγκη να πιέσουν. Υπάρχουν θαυμάστριες» κατάθεσε η Ελπίδα Νίνου σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υποστηρίζοντας πως ο σύζυγος της δεν είναι βιαστής.

Υπεράσπιση: Στη διαφωνία ή στην άρνηση ποια ήταν η συμπεριφορά του;

Μαρτυρας: Πάντα άκουγε την άποψη μου ακόμα και του παιδιού μας που ήταν μικρό. Δε με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που δεν ήθελα. Όταν έλεγα όχι, ήταν όχι. Σεβόμασταν ο ένας την προσωπικότητα του άλλου.

Υπεράσπιση: Στις γενετήσιες σχέσεις;

Μαρτυρας: Ο Πέτρος σεβόταν το όχι. Είναι ένας γλυκός, τρυφερός άνθρωπος. Σεβόταν το όχι το δικό μου στις προσωπικές στιγμές.

Υπεράσπιση: Μέχρι την ημέρα των καταγγελιών είχε έρθει ποτέ κάποιο μήνυμα ότι είναι κακοποιητικός;

Μαρτυρας: Ποτέ δεν έγινε αυτό. Έχει συνεργαστεί με παρά πολλές γυναίκες. Έχει συνεργαστεί με 300-400 γυναίκες. Είχε πολύ καλές συνεργασίες με νέες καταξιωμένες γυναίκες, τις έκανε πρωταγωνίστριες και ποτέ καμία δεν ανέφερε βιασμό.

Υπεράσπιση: Ότι έχει καταπιεστική συμπεριφορά στο θέμα αυτό;

Μαρτυρας: Όχι ποτέ. Αν συνέβαινε θα είχε μαθευτεί και θα είχε γίνει θέμα αν κάποια γυναίκα παρενοχλούνταν.

Η μάρτυρας ερωτήθηκε εάν υπήρχαν άλλου είδους φήμες για τον σύζυγο της. «Είναι απαιτητικός στη δουλειά, είναι τελειομανής. Ζητούσε το καλύτερο. Μπορεί με τη συμπεριφορά του να αδίκησε κάποιους ανθρώπους. Να φώναξε, να χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, να έφυγε από μια πρόβα. Έβγαζε και υπερβολικό εγωισμό. Μπορεί να πίστευε ότι είναι ο μέντορας, ο καλύτερος. Δεν πέταγε τασάκια, τίποτα δεν έκανε. Στον εαυτό του ξεσπούσε πρώτα».

Ερωτήσεις δέχθηκε και για γνωστές ηθοποιούς που έχουν καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους συνεργάστηκε με τον Πέτρο το 2001. Όλα τα χρόνια είχαμε συναντήσεις. Ερχόταν να δει παραστάσεις. Μάλιστα, ο Πετρος έπαιξε και με το σύζυγο της. Οι σχέσεις μας ήταν καλές, βγάζαμε φωτογραφίες. Μιλούσε με τον Πέτρο. Έχει βρεθεί σε τραπέζι με τον γιο μου. Ποτέ δεν έδειξε ότι έχει πρόβλημα με τον Πέτρο. Ο σύζυγός της είχε στείλει χαιρετίσματα από την Αννα Μαρία. Θεωρώ πολύ υποκριτικό αυτό που γίνεται. Πόση υποκρισία για μια δουλειά; Ο χώρος του θεάτρου είναι σαν γειτονιά. Όλοι στον ίδιο χώρο απλώνουμε. Δεν είναι δυνατόν να μην είχε ενημερώσει τον σύζυγο της για κάτι τέτοιο».

Αναφερόμενη στη συνέχεια στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου, κατέθεσε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη: «Την γνωρίζω πολύ καλά. Έχω συνεργαστεί μαζί της κι εγώ κι ο Πετρος. Δεν είχε κάνει ποτέ κανένα παράπονο. Μου είχε πει να δώσω χαιρετίσματα. Μου είπε πόσο τον θαυμάζει και τον αγαπάει. Το 2011 σε συνέντευξη τον έλεγε «μέντορα και δάσκαλο». Εγώ πιστεύω ότι είναι οργανωμένο».

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Μιχάλης Δημητρακόπουλος έδειξε στη μάρτυρα συνέντευξη του Πασχάλη Τσαρούχα στην οποία υπήρχε η διατύπωση ότι όποιος θέλει να μιλήσει υπέρ του Πέτρου Φιλιππιδη «θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια», με την Ελπίδα Νίνου να κάνει λόγο για «μεσαίωνα», συμπληρώνοντας: «Υπήρχε εκφοβισμός να μην παίρνουν στις δουλειές ανθρώπους που στηρίζουν τους κατηγορουμένους».

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή