Δική για το Μάτι: Τρέχανε με τα δύο εγγόνια να σωθούν – «Καήκαμε μέχρι να φτάσουμε στη θάλασσα»

«Θάψαμε λάθος άνθρωπο» ανέφερε σε άλλη μία σοκαριστική κατάθεση, συγγενής θύματος, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Τις κοπιώδεις προσπάθειες που έκανε μαζί με τον σύζυγο της για να σώσουν τα δυο εγγονάκια τους, περιέγραψε στη δίκη για το Μάτι, η Ελισσάβετ Σπυρίδη. Εκείνη κατάφερε να επιβιώσει με πολλαπλά τραύματα, αλλά ο σύζυγος της έχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από 140 μέρες στην εντατική.

«Καήκαμε μέχρι να φτάσουμε στη θάλασσα»

«Κρατούσαμε τα εγγόνια μας στο σπίτι γιατί οι γονείς τους δούλευαν. Η φωτιά μας αιφνιδίασε. Τα πήραμε και αρχίσαμε να τρέχουμε προς τη θάλασσα. Ο παππούς είχε τον εγγονό και εγώ την Ελισάβετ. Καήκαμε μέχρι να φτάσουμε στη θάλασσα. Μας πρόλαβε το θερμικό κύμα. Κανείς δεν μας ειδοποίησε. Δεν υπήρχε κανείς πουθενά! Μείναμε τραυματισμένοι στα βράχια μέχρι τα μεσάνυχτα» είπε φορτισμένη η κ. Σπυρίδη.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η κόρη της Αικατερίνη Σπυρίδη. «Ο μπαμπάς μου ήταν μαύρος. Μόνο τα μάτια του ξεχώριζαν. Λίγο πριν μπει στην εντατική είχε σπασμούς και εφιάλτες και συνεχώς αναζητούσε το εγγόνι του. Σηκώθηκε και βγήκαν οι γάζες από την πλάτη και είδα μια πλάτη χωρίς δέρμα. Η μητέρα μου ήταν καμένη χέρια πόδια, ήταν ακινητοποιημένη. Μετά από δύο μήνες κατάφερε να κινήσει το χέρι της για να μπορέσει να φάει λίγη κρέμα».

«Η μαμά μου βρήκε μετά από δυόμισι μήνες από το νοσοκομείο για να μην κινδυνεύσει από τα μικρόβια. Χάσαμε τον πατέρα μου. Στην κηδεία του πατέρα μου όλοι βουβοί με κλάματα και η μάνα μου σε καροτσάκι να θέλουν να τη συλλυπηθούν να της πιάσουν το χέρι και εκείνη να πονά. Η μόνη της παρηγοριά ήταν ότι σώσανε τα παιδιά» περιέγραψε η μάρτυρας.

«Θάψαμε λάθος άνθρωπο»

Το απίστευτο περιστατικό της ταφής λάθος ανθρώπου περιέγραψε η Βασιλική Κούκλα μιλώντας στο δικαστήριο για την απώλεια των γονιών της.

«Εκείνο το βράδυ το καθήκον ξεχάστηκε. Γύρω στις 9 το πρωί ενημερώθηκα ότι η πυροσβεστική πήγε στο σπίτι και βρήκαν τους γονείς μου απανθρακωμένος στην κουζίνα. Μετά την κηδεία πήρα ένα τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι είχε δοθεί λάθος πτώμα και πως ο άνθρωπος που κηδέψαμε δεν ήταν ο πατέρας μου και με παρακαλεί να έρθει πυροσβεστικό να με πάει εκεί να τα πούμε από κοντά».

«Το σοκ ήταν μεγάλο και ζήτησα από το γραφείο κηδειών να αναλάβει. Αλλά δυστυχώς φάνηκε ότι δεν υπήρχε διάθεση να δοθεί εισαγγελική οδηγία. Υπήρχε συγκάλυψη για να γίνει αλλαγή πτωμάτων χωρίς να κηδέψουμε τον πατέρα μου. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την πλευρά μας για ευνόητους λόγους και η κηδεία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο. Κανένας δεν μας πήρε να μας πει μια κουβέντα παρηγοριάς όπως και κανείς εκείνο το βράδυ δεν έκανε τίποτα» είπε η κ. Κούκλα.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή