Με το χάσμα μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς να αυξάνεται, την επικείμενη απειλή της κλιματικής αλλαγής να γίνεται όλο και πιο αισθητή και τα υπόλοιπα θέματα ζωτικής σημασίας που προέκυψαν από τις ευρωεκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, το μέλλον της Ευρώπης δεν έμοιαζε ποτέ να είναι πιο δυσοίωνο.
Όπως και να ’χει βέβαια, ορισμένοι από τους υποψήφιους κατάφεραν να δουν με χιούμορ την όλη κατάσταση. Το Euronews συγκέντρωσε τα πιο αστεία προεκλογικά σποτ που κυκλοφόρησαν το διάστημα που πέρασε. Και μερικά είναι όντως απολαυστικά!
Bill Badbody, Ιρλανδία
Ο αυτοαποκαλούμενος ερευνητής και δημοσιογράφος Bill Badbody κέρδισε τις καρδιές του ιρλανδικού κοινού μετά την χωρίς προηγούμενο ανάμειξή του στην πολιτική σκηνή της χώρας του και την έντονη δραστηριότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ορισμένες από τις πιο αξιομνημόνευτες εκστρατείες του περιλαμβάνουν και την απαγόρευση σε όσους πιστεύουν στον φεμινισμό να «διατυπώνουν τις “παράλογες” απόψεις τους σχετικά με την ισότητα στην υδροδότηση της Ιρλανδίας». Προφανώς αστειευόταν.
Το κόμμα Die Partei στη Γερμανία
— Die PARTEI (@DiePARTEI) May 26, 2019
— Die PARTEI (@DiePARTEI) May 26, 2019Advertisement
Διαθέτοντας υποψηφίους που ονομάζονται Goebbels, Hess και Eichmann, το Die Partei στοχεύει να καταπολεμήσει τον δεξιό λαϊκισμό μέσω της σάτιρας.
Μεταξύ άλλων υπόσχεται κατάσχεση των αδειών οδήγησης για όσους αρνούνται την κλιματική αλλαγή. Το Die Partei σίγουρα έχει πείσει μερικούς Γερμανούς για τις δυνατότητες του.
Το κόμμα κατάφερε να κερδίσει δύο έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτές τις εκλογές, κερδίζοντας περισσότερες ψήφους στο Βερολίνο από ό, τι το FDP.
ANO, vytrollime europarlament, Τσεχία
Často se nás ptáte, co stojí za takovým mediálním úspěchem? Opět vás trošku pustíme do naší kuchyňky. Těsně před začátkem kampaně náš lídr a další navštívili lobotomicke vyšetření, kde každému naordionovali správne cviky a říkanky, které nám pomohli stát se pravými politiky! pic.twitter.com/ntn1gNi8cU
— Ano, vytrollíme europarlament (@vytrollime) May 24, 2019
Η μετάφραση του ονόματος του είναι «ναι, θα συλλάβουμε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» και προφανώς αυτό από μόνο του δημιουργεί πολλά ερωτηματικά! Κι όμως το τσεχικό κόμμα κατάφερε να αποσπάσει περίπου 37.046 ψήφους.
Πριν τις εκλογές οι ηγέτες του κόμματος είχαν υποσχεθεί να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό, να τριπλασιάσουν τον μέσο μισθό και να επιδοτήσουν όσους καλλιεργούν αγγούρια και τομάτες.
Two Tailed Dog Party, Ουγγαρία
Two Tailed Dog Party deserved to win the Hungarian election. #winners #hungary #HungarianElections #HumanRights #LoveWins #teo #twotaileddogparty #joke #FreeSpeech #chicken #PolandLovesYouBam #Hungary #SierraLeone #elections #win #Election2018 #victororban #VictoryRoyale #reddit pic.twitter.com/IzNVrkqr1r
— FPL BLACK MORATA🇦🇽🇦🇽 (@Trivago06218049) April 10, 2018Advertisement
Σε όσους ψηφοφόρους έχασαν την πίστη τους στην ανθρωπότητα φαίνεται πως απευθύνεται το κόμμα της Ουγγαρίας.
Μήπως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν οι πολιτικοί ήταν γορίλες ή κοτόπουλα; Αυτό έθεσαν ως ερώτημα οι πολιτικοί της εν λόγω παράταξης, ενώ όπως αναφέρει το Euronews δεσμεύτηκαν επίσης για δωρεάν μπύρα και αιώνια ζωή.