Αφησε τον συναθλητή του να τερματίσει πρώτος επειδή έκανε λάθος

Το βίντεο από τον αγώνα τριάθλου έκανε τον γύρο του διαδικτύου.
Getty Images

Εκατοντάδες είναι τα θετικά σχόλια που κυκλοφορούν στα social media για τον Ισπανό αθλητή του τριάθλου, Ντιέγκο Μέντριγα, ο οποίος θυσίασε το μετάλλιο του για να το δώσει στον βασικό του αντίπαλο, που έκανε μια λάθος στροφή κατά την διάρκεια του αγώνα.

Το περιστατικό συνέβη στο διεθνές meeting τριάθλου στο Σανταντέρ της Ισπανίας. Λίγο πριν τον τερματισμό, στην τελευταία στροφή, ο Βρετανός αθλητής, Τζέιμς Τιγκλ, ο οποίος είχε προβάδισμα στην κούρσα για την κατάληψη της τρίτης θέσης, έκανε λάθος και αντί να στρίψει αριστερά, συνέχισε να τρέχει ευθεία με αποτέλεσμα να πέσει στις προστατευτικές μπάρες.

Ο συναγωνιστής του, ο οποίος κατά την διάρκεια του αγώνα βρισκόταν πίσω του, κατάφερε φυσικά να τον περάσει, ωστόσο πριν αγγίξει την γραμμή τερματισμού, σταμάτησε, του έδωσε το χέρι του, παραχωρώντας την θέση του, αφού όπως σημείωσε, ο Τιγκλ άξιζε να καταλάβει την τρίτη θέση.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 13 Σεπτεμβρίου, αλλά γνωστοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο, αφού οι χρήστες κοινοποίησαν το βίντεο, δίνοντας συγχαρητήρια στον νεαρό Ισπανό αθλητή.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, El Mundo, την Παρασκευή, οι διοργανωτές του αγώνα απένειμαν μετάλλιο στον Μέντριγα για την πράξη του, ενώ και οι δύο αθλητές έλαβαν χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ.

«Η ευγενής άμιλλα είναι κάτι που με δίδαξαν οι γονείς μου από τότε που ήμουν παιδί. Κατά την γνώμη μου, αυτό θα έπρεπε να είναι κάτι συνηθισμένο», έγραψε ο Μέντριγα στο instagram το Σαββατοκύριακο, ενώ ευχαρίστησε όσους τον υποστήριξαν.

«Ο Τιγκλ δεν παρατήρησε τα σημάδια ή αυτά δεν ήταν ευκρινή», σημείωσε επίσης ο Μέντριγα μιλώντας στο Eurosport μετά τον αγώνα.

Ο νικητής του αγώνα, Χαβιέ Γκομεθ Νόγια, περιέγραψε την χειρονομία ως την «καλύτερη κίνηση στην ιστορία του αθλητισμού».

Ο ποδοσφαιριστής Αντριάν Σαν Μιγκέλ έγραψε στο Twitter πως ο αθλητής ανέδειξε τις πραγματικές αξίες του αθλητισμού.

(Με πληροφορίες από BBC)