Η Audi θα λανσάρει 20 νέα μοντέλα έως το 2025

Τα 10 από αυτά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας
AUDI

Εντυπωσιακά αποτελέσματα κατέγραψε η Audi, σε κάθε επίπεδο.
Το 2022 τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η λειτουργική απόδοση επί των πωλήσεων ήταν ισχυρή και έφτασε το 12,2% και έτσι φάνηκε ότι η εταιρεία αντιμετώπισε επιτυχώς την ταραχώδη χρονιά του 2022 και αξιοποίησε με συνέπεια τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν.

Επίσης, οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων αυξήθηκαν κατά 44% σε ετήσια βάση. Η υψηλή ζήτηση για τα μοντέλα Audi Q4 e-tron, Audi e-tron GT και Audi e-tron επιβεβαιώνει ότι η γερμανική μάρκα βρίσκεται στον σωστό δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση.

Το πλάνο της εταιρείας θέλει μέχρι το 2025 να λανσάρει περίπου 20 νέα μοντέλα, εκ των οποίων περισσότερα από 10 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Μέχρι το 2027 η Audi θα προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα σε κάθε βασική κατηγορία, ενώ θα λανσάρει και ένα επιπλέον ηλεκτρικό εισαγωγικό μοντέλο κάτω από το Audi Q4 e-tron.

Κι ακόμα, η επερχόμενη σειρά μοντέλων Audi Q6 e-tron είναι η πρώτη που βασίζεται στη νέα Premium Platform Electric. Έτσι, η ηλεκτροκίνηση έρχεται για πρώτη φορά από το κεντρικό εργοστάσιο του Ingolstadt.

Οσον αφορά την κυκλική οικονομία στο μέλλον θα ανακυκλώνει δευτερογενή υλικά από οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους και θα τα επαναφέρει στην παραγωγή των αυτοκινήτων της.

Τώρα, η ζήτηση για την ηλεκτροκίνηση παραμένει υψηλή. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023, οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της Audi, παγκοσμίως, αυξήθηκαν κατά σχεδόν 40% σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες το 2022.

Ο Φεβρουάριος σηματοδότησε επίσης το λανσάρισμα του Q8 e-tron στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η εταιρεία έχει περίπου 20.000 προπαραγγελίες, επιβεβαιώνοντας ότι η ζήτηση για βιώσιμη ηλεκτροκίνηση βρίσκεται σε πλήρη άνθηση.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα