ΔΙΕΘΝΕΣ
23/12/2020 18:09 EET | Updated 23/12/2020 18:17 EET

Η αγκαλιά δύο χήρων πιγκουίνων είναι ό,τι πιο συγκινητικό θα δείτε σήμερα

Oι δύο πιγκουίνοι, ένας ηλικιωμένος θηλυκός και ένας αρσενικός  είχαν χάσει πρόσφατα τους συντρόφους τους.

Η φωτογραφία που ακολουθεί τραβήχτηκε στην Μελβούρνη και κρύβει μια πολύ συγκινητική ιστορία. Τη μοναδική στιγμή που δύο πιγκουίνοι που έχασαν τους συντρόφους τους και παρηγορούν ο ένας τον άλλον, απαθανάτισε ο φωτογράφος Τομπάιας Μπάουμγκαερτνερ, και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του περιοδικού «Oceanographic». 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από λίγους μήνες και ο φωτογράφος την ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram. Έκτοτε έγινε viral. Συγκίνησε, αγαπήθηκε, εκτιμήθηκε από πολλούς, ιδιαίτερα σε ένα χρόνο που οι αγκαλιές έχουν λείψει σε όλους. 

Σύμφωνα με το BBC, οι δύο πιγκουίνοι, ένας θηλυκός και ένας αρσενικός  είχαν χάσει πρόσφατα τούς συντρόφους τους. Ο κόσμος της περιοχής τους είχε δει αρκετές φορές να αγκαλιάζονται και να παρηγορούν ο ένας τον άλλον. Έτσι το έμαθε και ο φωτογράφους. 

«Ένας εθελοντής με πλησίασε και μου είπε πως ο λευκός ήταν ένα ηλικιωμένο θηλυκό που είχε χάσει τον σύντροφό της, όπως έχει συμβεί και στο νεαρότερο αρσενικό αριστερά. Από τότε συναντιούνται τακτικά, παρηγορώντας ο ένας τον άλλο και κάθονται μαζί για ώρες, ενώ παρακολουθούν τα φώτα της πόλης». 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Μελβούρνη και συγκεκριμένα στην προβλήτα St. Kilda, όπου έχουν αποικία περίπου 1.400 πιγκουίνοι. Ωστόσο η λήψη δεν ήταν εύκολη. Πέρασε τρία βράδια για να μπορέσει να απαθανατίσει τη στιγμή. «Δεν μπορούσα και ούτε επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε φωτισμό, και με τους μικροσκοπικούς πιγκουίνους να κινούνται συνεχώς, τρίβοντας τα πτερύγιά τους ο ένας στην πλάτη του άλλου, ήταν πολύ δύσκολο να πετύχω λήψη. Ωστόσο στάθηκα τυχερός σε μια τόσο όμορφη στιγμή». 

Πηγή: BBC