Η χελώνα που έγινε «λαγός» με αναπηρικό καροτσάκι από LΕGO

Μια χελώνα στο ζωολογικό κήπο Maryland της Βαλτιμόρη κατάφερε να περπατήσει ξανά χάρη σε ένα «έξυπνο» καροτσάκι που συναρμολογήθηκε από τουβλάκια LEGO.

Από τον Ιούλιο βρισκόταν σε θεραπεία, σύμφωνα με τον διευθυντή του ζωολογικού κήπου, καθώς είχε πολλαπλά τραύματα στο κάτω μέρος του καβουκιού του. Η κτηνιατρική ομάδα όμως κατάφερε με λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις να την φέρουν ένα βήμα πιο κοντά από το να ανακτήσει ξανά την ικανότητα της κίνησης.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως αποτέλεσε η κατασκευή του μέσου με το οποίο η χελώνα θα γίνει ξανά... λαγός. Έπειτα από μια σειρά από σκίτσα που σχεδίασαν, ώστε να βρουν την κατάλληλη εφαρμογή της πρωτοποριακής πατέντας στο ερπετό, κατάφεραν να σημειώσουν επιτυχία. Η χελώνα περπάτησε ξανά.

«Όσο το κέλυφός τους μένει σταθερό, οι χελώνες θεραπεύονται γρήγορα» αναφέρει ένας εκ των κτηνιάτρων του ζωολογικού.

Πλέον με τη βοήθεια των μπροστινών της ποδιών κινείται φυσικά, ενώ δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να μπαινοβγαίνει στο καβούκι της.

Έτσι, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού μπορούν με περηφάνια να βλέπουν τη μικρή χελώνα να περπατά και να δημοσιεύουν τα κατορθώματά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.