Η επιβιώσασα του μακελειού στη Φλώριντα, Emma Gonzalez, έδωσε μια ομιλία που συγκλόνισε την Αμερική

Η Emma Gonzalez έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες φωνές στο κίνημα ενάντια στην οπλοκατοχή στην Αμερική και έδωσε μια δυναμική ομιλία στην Πορεία Για Τη Ζωή Μας το Σάββατο.

Η μαθήτρια λυκείου μίλησε στη Ουάσινγκτον, σε μια πορεία στην οποία παραβρέθηκαν πολλές χιλιάδες άνθρωποι, στην απόπειρά τους να μεταπείσουν τους πολιτικούς να αλλάξουν τους νόμους οπλοκατοχής.

Στη διάρκεια της ομιλίας της, η Gonzalez τόνισε ότι οι πυροβολισμοί στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas στις 14 Φεβρουαρίου, σκοτώνοντας 17 μαθητές και τραυματίζοντας 15, διήρκεσαν έξι λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα.

Ο λόγος που έβγαλε, επίσης διήρκεσε έξι λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα.

Όπως είπε, «Έξι λεπτά και περίπου 20 δευτερόλεπτα. Σε λίγο παραπάνω από έξι λεπτά, 17 φίλοι μας έφυγαν από τον κόσμο μας, 15 τραυματίστηκαν και όλοι στην κοινότητα άλλαξαν για πάντα.

Όλοι όσοι ήταν εκεί καταλαβαίνουν. Όλοι όσοι έχουν επηρεαστεί από τη βία των όπλων, το κατανοούν.

Εμείς περάσαμε πολλές, λυπημένες, χαοτικές ώρες κάτω από τον απογευματινό ήλιο χωρίς να γνωρίζουμε. Κανείς δεν καταλάβαινε την έκταση του τί είχε συμβεί.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι υπήρχαν σώματα σε αυτό το κτήριο που περίμεναν να αναγνωριστούν για πάνω από μια μέρα.

Κανείς δεν ήξερε ότι οι άνθρωποι που χάθηκαν είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή προτού καν καταλάβουμε ότι ήμασταν σε κατάσταση συναγερμού».

Η Gonzalez στη συνέχεια είπε όλα τα ονόματα των θυμάτων, με την ίδια να μην μπορεί να σταματήσει τα δάκρυά της. Μετά έμεινε σιωπηλή. Την ακολούθησαν και τα πλήθη.

Μετά από την ηχηρή της παύση, είπε: «Από τη στιγμή που βγήκα, είχαν περάσει έξι λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.

Ο δράστης είχε σταματήσει να πυροβολεί και σύντομα θα παρατούσε το όπλο του, θα έμπλεκε με το πλήθος όπως προσπαθούσαν να ξεφύγουν και θα περπατούσε ανενόχλητος για μια ώρα ακόμη.

Παλέψτε για τη ζωή σας πριν την πάρει κάποιος άλλος».

Παρακολουθήστε παρακάτω την ομιλία της, όπως την ανάρτησε το NBC: