Ο ενδιαφέρων Κύκλος Contemporary Ancients του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου συνεχίζεται με την παράσταση του έργου της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Η Φαίδρα καίγεται», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, στις 30 και 31 Ιουλίου.

Είναι το τέταρτο κατά σειρά θεατρικό έργο, που γράφτηκε σε παραγγελία του Φεστιβάλ Αθηνών και παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, μετά το Σπίτι με τα φίδια του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη (9-10/7), το γάλα, αίμα της Αλεξάνδρας Κ. (16-17/7) και την Κρεουργία του Γιάννη Μαυριτσάκη (23-24/7).

Advertisement
Advertisement

Το έργο συνομιλεί με τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, όμως, στον αντίποδα της ενοχικής Φαίδρας του αρχαίου μύθου και των κλασικών μεταγραφών της, και εμπνευσμένη από την ερωτική ηρωίδα της Τσβετάγεβα, η σύγχρονη Φαίδρα της Αμάντας Μιχαλοπούλου αναλαμβάνει την ευθύνη της επιθυμίας της και έρχεται αντιμέτωπη με τη φωτιά.

«Ήθελα μια Φαίδρα που να μην πεθαίνει, αλλά να αντιμετωπίζει τον ερωτισμό της ως κάλεσμα ζωής. Όχι νεάζουσα, αλλά έφηβη στην καρδιά. Έτοιμη να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της ακούγοντας το κάλεσμα του πάθους ως υπόσχεση ζωτικότητας», λέει η συγγραφέας.

Η παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού, προτάσσει μια σύγχρονη ανάγνωση του έργου, αποφεύγοντας το στερεότυπο του αταίριαστου έρωτα, που ακολουθεί τον μύθο της Φαίδρας από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Όλη η πλοκή διαδραματίζεται ένα καλοκαίρι σε κάποιο εξοχικό στην Πελοπόννησο.

Τη Φαίδρα ερμηνεύει η εξαιρετική ηθοποιός Άννα Μάσχα, ενώ τον Ιππόλυτο ο ανερχόμενος ηθοποιός Νίκος Λεκάκης.

Το θεατρικό κείμενο κυκλοφορεί σε δίγλωσση έκδοση από τις εκδόσεις Νεφέλη

Η Φαίδρα καίγεται

Advertisement

της Αμάντας Μιχαλοπούλου

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

30 – 31 Ιουλίου, 21:30

Advertisement

Ταυτότητα παράστασης 

Σκηνοθεσία Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια Βάνα Γιαννούλα
Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος
Σύνθεση μουσικής Δήμητρα Τρυπάνη
Επιμέλεια κίνησης Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Τραγούδι Γιώργος Γλάστρας
Στίχοι Γιάννης Καλαβριανός / Η ηχογράφηση έγινε στο Studio 19st

Έπαιξαν οι μουσικοί Ίλυα Αλγκάερ (κοντραμπάσο), Άντζυ Κασδά (βιολί), Δήμητρα Κοκκινοπούλου (πιάνο), Δέσποινα Σπανού (βιολοντσέλο)
Βοηθός σκηνοθέτη Αλεξία Μπεζίκη
Βοηθός σκηνογράφου Άννα Ζούλια
Φωτογραφίες Ελίνα Γιουνανλή

Παίζουν Άννα Μάσχα (Φαίδρα), Νίκος Λεκάκης (Ιππόλυτος), Μαρία Κοσκινά (Ληώνη), Μαρία Μοσχούρη (Αφροδίτη), Ειρήνη Ιωάννου-Παπανεοφύτου (Άρτεμη)

Advertisement

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Info

Εισιτήρια: Κανονικό 15€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. ΣωματείωνΝ 12€ • ΑμεΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€

Πώληση εισιτηρίων στα aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr

Advertisement

στο 210 7234 567 στα κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) και στα καταστήματα Plublic.

Advertisement

Για την παρακολούθηση της παράστασης, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των θεατών με πούλμαν προς και από το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου