Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βοστώνης με δύναμη στο Μέγαρο Μουσικής

Μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστόνης
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστόνης
Μέγαρο Μουσικής

Διθυραμβικές κριτικές στις σημαντικότερες εφημερίδες του διεθνούς Τύπου. Περιοδείες σε τρεις ηπείρους. Τα διαπιστευτήρια θρυλικών μαέστρων όπως ο Σ. Ρατκλ. Τακτικές εμφανίσεις στις γνωστότερες συναυλιακές αίθουσες του κόσμου. Αυτός είναι ένας συνοπτικός αλλά, οπωσδήποτε εντυπωσιακός, απολογισμός των δράσεων, που τοποθετούν την Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστώνης, μεταξύ των κορυφαίων δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για τη συναυλία που θα δοθεί στις 15 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μπέντζαμιν Ζάντερ
Μπέντζαμιν Ζάντερ
Μέγαρο Μουσικής

Ενας αρχιμουσικός με ηχογραφήσεις - σημείο αναφοράς

Οι μουσικοί φτάνουν στην Αθήνα μαζί με τον μυθικό καλλιτεχνικό διευθυντή και ιδρυτή της Ορχήστρας, Μπέντζαμιν Ζάντερ. Έναν αρχιμουσικό, διάσημο για την οξεία αντίληψη, όσο και για τις ηχογραφήσεις του που από πολλούς θεωρούνται ως σημείο αναφοράς. Όπως έχει πει ο ίδιος: «Ο αρχιμουσικός μιας ορχήστρας δεν κάνει τον ήχο. Η δύναμή του, εξαρτάται από την ικανότητά του να κάνει άλλους ανθρώπους δυνατούς».

Ο ανερχόμενος τσελίστας Σλάντομιρ Φουνγκ
Ο ανερχόμενος τσελίστας Σλάντομιρ Φουνγκ
Μέγαρο Μουσικής

Αυτή τη δύναμη θα νιώσει το κοινό της Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης που έρχεται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και 4 ακόμα μεγάλες ελληνικές πόλεις. Ένα πολλά υποσχόμενο μουσικό ταξίδι που ξεκινά από την εμβληματική αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα το οποίο ανοίγει με το χορογραφικό ποίημα του Μωρίς Ραβέλ «Το Βαλς».

Έργο που σύμφωνα με τον δημιουργό του αποτελεί «ένα είδος αποθέωσης του βιεννέζικου βαλς», γεμάτο δυναμισμό και ενέργεια. Ακολουθεί ένα από τα πιο αγαπημένα ορχηστρικά γραπτά για τσέλο, το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα του Έντουαρντ Έλγκαρ. Σολίστ, ο ραγδαία ανερχόμενος τσελίστας Σλάντομιρ Φουνγκ, που σε ηλικία 19 ετών έγινε ο νεότερος νικητής του διεθνούς διαγωνισμού Τσαϊκόφσκυ στην κατηγορία του βιολοντσέλου.

Η βραδιά κλείνει με την Συμφωνία αρ.5 του Σοστακόβιτς. Ένα αριστούργημα που αποθεώθηκε από την πρώτη στιγμή και επιβεβαίωσε την καλλιτεχνική αξία του δημιουργού του, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον Σοστακόβιτς. Το αμφιλεγόμενο τέλος της Συμφωνίας δεν μπορεί παρά να μας κάνει να υποκλιθούμε στην αφηρημένη τέχνη της Μουσικής.

Κατά την περιοδεία της στην Ελλάδα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστώνης, θα συμπράξει σε κοινές δράσεις με ελληνικά σχήματα, όπως η ορχήστρα του El Systema Greece (Αθήνα), η MOUSA Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του ΜΜΘ στη Θεσσαλονίκη και οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες στην Κέρκυρα.
Επίσης, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Το πρόγραμμα


Μωρίς Ραβέλ (1875 – 1937)
«Το Βαλς», χορογραφικό ποίημα για ορχήστρα

Εντουαρντ Ελγκαρ (1857 – 1934)
Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε μι ελάσσονα, έργο 85

Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906 – 1975)
Συμφωνία αρ.5 σε ρε ελάσσονα, έργο 47

Σολίστ
Σλάντομιρ Φουνγκ

Μουσική διεύθυνση
Μπέντζαμιν Ζάντερ

Πληροφορίες εισιτηρίων:
Τιμές: €8 (Φοιτητικό), €11, €17, €24, €29, €34, €40
Online αγορά εδώ