Η Google μειώνει κατά 30% τα αποτελέσματα πορνογραφικού περιεχομένου στην αναζήτηση

Η Google κυκλοφόρησε νέο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, γνωστό ως BERT.
NurPhoto via Getty Images

Η αμερικανίδα ηθοποιός Ναταλί Μοράλες περιέγραψε σε ένα tweet που έκανε το 2019 ότι πραγματοποίησε μια αναζήτηση στο Google για τις λέξεις «έφηβη λατίνα» και το μόνο που συνάντησε ήταν πορνογραφία.

Η Alphabet ανακοίνωσε πως μείωσε κατά 30% την εμφάνιση αποτελεσμάτων πορνογραφικού περιεχομένου, όταν η αναζήτηση περιλαμβάνει όρους για φυλή, σεξουαλική προτίμηση και φύλο, φέρνοντας ως παράδειγμα τον όρο «έφηβη λατίνα», δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη η Τούλσι Ντόσι, επικεφαλής προϊόντος για της ομάδας AI της Google.

Ο Ντόσι είπε ότι η Google κυκλοφόρησε νέο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, γνωστό ως BERT, για να ερμηνεύει καλύτερα πότε κάποιος αναζητά ρατσιστικά αποτελέσματα ή πιο γενικά.

Εκτός από το «έφηβη λατίνα» και άλλες αναζητήσεις θα δείχνουν τώρα διαφορετικά αποτελέσματα.

«Όλα ήταν ένα σύνολο αποτελεσμάτων με υπερβολική σεξουαλικότητα», είπε η Ντόσι , προσθέτοντας ότι αυτά τα ιστορικά υποβλητικά αποτελέσματα αναζήτησης ήταν δυνητικά συγκλονιστικά για πολλούς χρήστες.

Ο γίγαντας της αναζήτησης έχει αφιερώσει χρόνια στην αντιμετώπιση σχολίων σχετικά με προσβλητικό περιεχόμενο στα διαφημιστικά εργαλεία. Έκοψε επίσης τις αναζητήσεις για σεξουαλικά αποτελέσματα για τα «Μαύρα κορίτσια» μετά από ένα άρθρο του 2013 σε περιοδικό της συγγραφέα Σαφίγια Νόουμπλ που εξέφρασε ανησυχίες για τις επιβλαβείς αναπαραστάσεις.

Η Google μελετά εδώ και χρόνια το προσβλητικό περιεχόμενο από αποτελέσματα αναζητήσεων και ανακοίνωσε πως τις επόμενες εβδομάδες θα χρησιμοποιήσει μία ακόμα τεχνητή νοημοσύνη ονόματι MUM για να ανιχνεύει πότε να προβάλει πηγές που σχετίζονται με υποστήριξη για αυτοκτονία, ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση και κατάχρηση ουσιών.

Η MUM θα πρέπει να αναγνωρίσει τα «σημεία αυτοκτονίας του Σίδνεϊ» ως ερώτημα για τοποθεσίες άλματος, όχι ταξίδια και βοήθεια με μεγαλύτερες ερωτήσεις, όπως «γιατί μου επιτέθηκε όταν είπα ότι δεν τον αγαπώ» και «οι πιο συνηθισμένοι τρόποι με τους οποίους ολοκληρώνεται η αυτοκτονία». είπε η Google.