Η Harley-Davidson έβγαλε το πρώτο της ηλεκτρικό ποδήλατο

Έρχονται με τη δύναμη του Google Cloud.
.
.
Harley-Davidson

Η Serial 1, η εταιρεία ηλεκτρικών ποδηλάτων της Harley-Davidson, λειτουργεί περισσότερα από δύο χρόνια. Για την κομψή τους εμφάνιση και την υψηλής ποιότητας κατασκευή τους, τα ποδήλατα πρώτης γενιάς έλαβαν σχεδόν ομόφωνους επαίνους. Τώρα, η επιχείρηση επιστρέφει για να αποκαλύψει τη δεύτερη γενιά ηλεκτρονικών ποδηλάτων της.

Τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση πεντάλ θα περιλαμβάνουν μια σειρά από νέες τεχνικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού Google Cloud.

Το ποδήλατο δε διαθέτει αναρτήσεις ή μηχανισμό ταχυτήτων και αποτελείται μόνο από δύο ρόδες και μία ταχύτητα, ενώ είναι εξοπλισμένο με υδραυλικά δισκόφρενα, καλώδια που περνάνε μέσα από σασί και ενσωματωμένο LED φωτισμό.

Η μπαταρία των 529Wh είναι αποσπώμενη και αρκεί για διαδρομή 50 έως 150 χιλιομέτρων, ανάλογα το mode οδήγησης. Η ηλεκτρική υποβοήθηση σταματά στα 32χλμ/ώρα. Θα παραχθούν μόλις 1050 τέτοια μοντέλα, 525 για τις ΗΠΑ και 525 για την Ευρώπη.

Το Serial 1 έχει χαρακτηριστεί ως «στρατηγικός συνεργάτης eMobility» από το Google Cloud, πράγμα που σημαίνει ότι ο κατασκευαστής ηλεκτρονικών ποδηλάτων θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα ενσωματώσει το λογισμικό της Google στα οχήματά του.

.
.
Harley-Davidson

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων που παρέχουν τα ηλεκτρονικά ποδήλατα με δυνατότητα λογισμικού, η τεχνολογία της Google επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τις βόλτες τους, να συλλέγουν δεδομένα και να «αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια τους», μεταξύ άλλων.

Λόγω της πρόσβασης της εταιρείας στα εξελιγμένα αναλυτικά στοιχεία του Google Cloud και τις δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη, το Serial 1 υπόσχεται πρόσθετες λειτουργίες υψηλής τεχνολογίας που θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στο μέλλον.

Τον Οκτώβριο του 2020, η Harley-Davidson ξεκίνησε το Serial 1 ως ξεχωριστή εταιρεία ηλεκτρικών ποδηλάτων, με την υπόσχεση να φέρει επανάσταση στη βιώσιμη και τεχνολογικά προηγμένη προσωπική κινητικότητα.

Πηγή: Insideevs