Η HuffPost σε τσιπουράδικα της Αθήνας: Γιατί ξεχωρίζουν

Η HuffPost σε τσιπουράδικα της Αθήνας: Γιατί ξεχωρίζουν

Τσιπουράδικο στην Αθήνα ναι, αλλά όχι όπως στον Βόλο. Εκεί ακολουθείται με προσήλωση το τελετουργικό: Ο πελάτης παραγγέλνει τσίπουρο και ο μαγαζάτορας το σερβίρει με μεζέ. Οσο περισσότερα τα καραφάκια, τόσο περισσότεροι οι μεζέδες - διότι το τσίπουρο δεν πίνεται ξεροσφύρι.

Το αγαπημένο απόσταγμα από στέμφυλα, η ιστορία του οποίου χάνεται στο βάθος του χρόνου - λέγεται ότι η παραγωγή του ξεκίνησε τον 14ο αιώνα από μοναχούς του Αγίου Όρους- έχει φανατικούς «οπαδούς», αλλά τσιπουράδικο, στην κλασική, βολιώτικη εκδοχή είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να εντοπίσει κανείς στην πρωτεύουσα. Παρά ταύτα, η μικρή έρευνα έγινε.

Πέντε ιδιοκτήτες αθηναϊκών τσιπουράδικων μίλησαν στη HuffPost Greece για το μυστικό της επιτυχίας τους και απάντησαν στο θεμελιώδες δίλημμα με ή χωρίς γλυκάνισο.

Το ρακόμελο

Bρίσκεται σε μια πέτρινη μονοκατοικία του ’29, από τον Δεκέμβριο του 2006.

Πολύχρωμο και αρωματικό καλλιτεχνικό στέκι, χωρητικότητας 50-60 ατόμων, που αγαπάει τα παραδοσιακά αποστάγματα και φυσικά το τσίπουρο.

Είναι πολυχώρος, όπως μας εξηγεί ο ιδιοκτήτης Παντελής Ρόπης. Ο πελάτης κάνει την επιλογή που θέλει ανάλογα με τις ορέξεις του. Μπορεί να φάει, να πιει καφέ, να απολαύσει το ρακόμελό του και να διαλέξει ανάμεσα στις ξεχωριστές χειροποίητες πίτες, τα ψωμιά και τα κριτσίνια του μενού. Προτείνει τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.

Από φαγητά μας προτείνει λουκάνικο γεμιστό με ντομάτα και φέτα, ποικιλία κρατικών και μυζηθροπιτάκια, ενώ μας δελάζει να δοκιμάσουμε και τα σπιτικά ρακόμελά του μαγαζιού με γεύσεις διάφορων φρούτων εποχής.

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το μαγαζί, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο ζεστός, προσεγμένος χώρος, με ντεκόρ χωρίς να είναι φορτωμένος.

Ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά, με happy hour 7-9 μ.μ

και Live μουσική κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή!

Πού θα το βρείτε:

Διστόμου 9α, Άνω Ηλιούπολη 163 44 | Αθήνα, Ελλάδα

T.:210 970 20 25

Official Page: https://www.torakomelo.gr/

E-Mail: info@torakomelo.gr

Facebook Page: Rakomelo

Instagram: rakomelo_

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα έως Κυριακή: 12:00 μμ μέχρι αργά το βράδυ

Καρδερίνα

Στη γειτονιά των Άνω Πετραλώνων βρίσκεται η Καρδερίνα υπό τη διεύθυνση της Μαρίνας Σεινοπούλου. Όπως μας εξηγεί, το μαγαζί είναι σχετικά καινούριο στη γειτονιά, αφού άνοιξε πριν 2,5 χρόνια, η ίδια όμως βρίσκεται στο χώρο της εστίασης περίπου 10 χρόνια.

«Οι πελάτες μας είναι συνήθως από το κέντρο», λέει στη HuffPost η κα Σεϊνοπούλιου , ενώ σημειώνει πως ο κόσμος το ξέρει ως μεζεδοπωλείο.

Προτιμούν τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.

Το πιάτο που θα πρότεινε να δοκιμάσετε είναι το κότσι.

Το ξεχωριστό του μαγαζιού είναι ότι λειτουργεί όλο το χρόνο, καθώς έχει ταράτσα που λειτουργεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα αποτελεί μια ζεστή φωλιά. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους έχουν και live μουσική.

Πού θα το βρείτε:

Καλλισθένους 67, Πετράλωνα, 11852 Αθήνα

Τ: 21 0345 4000

Facebook Page: Καρδερίνα Τσιπουράδικο

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα έως Κυριακή: 16:00 μμ - 2:00 πμ

Kρήτη

Βρίσκεται στο Γουδί για πάνω από 30 χρόνια, ενώ ο ιδιοκτήτης,Σταύρος Μανουθιουδάκης, είναι στο χώρο της εστίασης από τα τέλη της δεκαετίας του 70′ ξεκινώντας στην αρχή ως σερβιτόρος. Η ονομασία προέρχεται, φυσικά, από την ιδιαίτερη πατρτίδα του.

Οι πελάτες του είναι κυρίως από άλλες περιοχές, κυρίως από Χολαργό και Αγία Παρασκευή, ενώ το επισκέπτονται και οι άνθρωποι που έρχονται στο Γενικό Λαικό Νοσοκομείο, το οποίο είναι έναντι του μαγαζιού.

Οι πελάτες προτιμούν συνήθως τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, ενώ οι γνώστες παραγγέλνουν την παραδοσιακή κρητική ρακή, επισημαίνει.

Μας πρότειναν να δοκιμάσουμε σουπιά μελάνι, ενώ μας εξηγεί πως αυτό που κάνει το μαγαζί ξεχωριστό είναι η απλή, καθαρή, παραδοσιακή κουζίνα.

Πού θα το βρείτε:

Αγίου Θωμά 18, Aθήνα 115 27

Τ: 21 0771 5265

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα έως Σάββατο: 12:00 μμ - 00:00 πμ

Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Το Τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Το μαγαζί του Τριαντάφυλλου Λαδά βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας εδώ και 37 χρόνια. Σερβίρει καθημερινά φρέσκα ψάρια, κάτι που λείπει από την πρωτεύουσα και έχει εκπληκτικούς μεζέδες για τα τσίπουρα.

Το επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες και δοκιμάζουν φαγητά που είναι για αυτούς πρωτόγνωρα, όπως μας εξηγεί.

Προτείνει και αυτός τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, ενώ προτείνει πάντα στους πελάτες του το φρέσκο ψάρι.

Πιστεύει πως το μαγαζί είναι «τίμιο», κάνοντάς το ξεχωριστό για να το επιλέξετε.

Πού θα το βρείτε:

Λεκκα 22 10562 Αθήνα

Τ: 21 0322 7298

Facebbook: Τo τσιπουράδικο της Νοστιμιάς

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Πέμπτη: 12:00 μμ - 21:00 πμ

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή : 12:00 μμ - 19:00 πμ

Ρακαδημία

Με το σύνθημα «Save Water, Drink Raki», το στέκι του Αιγάλεω έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 109.000 παραγγελίες κι έχει σερβίρει περισσότερα από 757.000 σφηνάκια ρακή μέχρι σήμερα, στα 10 χρόνια λειτουργίας του. Ο ιδιοκτήτης του, Χριστοφιλόπουλος Ευάγγελος, μιλώντας στη Huffpost Greece, εξηγεί πως δεν είναι τσιπουράδικο με την έννοια του βολιώτικου, αλλά προσπαθεί να ευχαριστεί τους πελάτες που το προτιμούν. Σχεδόν όλοι προτιμούν τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.

Οι πελάτες προτιμούν το μαγαζί του γιατί έχει καλές τιμές, μεγάλες ποσότητες και ξεχωριστές γεύσεις.

Προτείνει κριθαρότο μανιταριών.

Πού θα το βρείτε:

Αγίας Λαύρας 9 & Αγίου Κωνσταντίνου 4, Αιγάλεω 122 41

T: 210 5909809 / 210 5909807

Οfiicial Page: http://www.rakadimia.gr/

Facebook Page: Rakadimia

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Πέμπτη: 14:00 μμ - 2:00 πμ

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή : 11:00 πμ - 2:00 πμ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα