Η Καλιφόρνια ανοίγει τα σινεμά με 25% πληρότητα ή έως 100 θεατές

Από τις 12 Ιουνίου.
Η σκάλα του Dolby Theatre, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η τελετή απονομής των Όσκαρ.
Η σκάλα του Dolby Theatre, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η τελετή απονομής των Όσκαρ.
ASSOCIATED PRESS

Οι κινηματογραφικές αίθουσες στην Καλιφόρνια -που περιλαμβάνει 58 κομητείες, μεταξύ αυτών το Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο- ανοίγουν ξανά στις 12 Ιουνίου, ακολουθώντας τους κανόνες και περιορισμούς που επιβάλλουν οι αρχές εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Πολιτείας, τα σινεμά θα λειτουργήσουν με πληρότητα της τάξης του 25% ή μάξιμουμ 100 θεατές σε κάθε αίθουσα. Επίσης, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και την επίσκεψη στο μπαρ, αν και η σύσταση αφορά τη χρήση μάσκας εν γένει.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδόθηκαν, οι θεατές πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση δύο μέτρων. Τα μέλη κάθε οικογένειας μπορούν να κάθονται μαζί, αλλά να έχουν απόσταση δύο μέτρων με τους άλλους, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι, οι ιδιοκτήτες αιθουσών θα διαθέσουν προσωπικό τόσο για την τήρηση των αποστάσεων, όσο και για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των θεατών από την αίθουσα. Υπάρχει ακόμη πρόβλεψη για καλύμματα καθισμάτων μίας χρήσης ή πλενόμενα, αν και η χρήση τους θεωρείται προαιρετική. Επίσης, σύμφωνα με τις οδηγίες καταργούνται οι κοινόχρηστοι ψύκτες νερού.

Τα σινεμά υποχρεούνται να εφαρμόσουν σύστημα κρατήσεων προκειμένου να περιορίσουν τον αριθμό των θεατών κατά την είσοδο. «Προσδιορίστε τον χρόνο άφιξης στο πλαίσιο των κρατήσεων, έτσι ώστε οι θεατές να μπαίνουν στο σινεμά κλιμακωτά ανά ομάδες», αναφέρουν οι οδηγίες που εξέδωσε η Πολιτεία.

Η Καλιφόρνια έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 4.654 νεκρούς από κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα τα θερινά σινεμά άνοιξαν με 70% πληρότητα, ανοιχτά κυλικεία κατά τη διάρκεια της προβολής και χωρίς διάλειμμα προς αποφυγή του συνωστισμού.

Με πληροφορίες από Indiewire

Δημοφιλή