Η Κέιτ Μπλάνσετ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας

Είναι μόλις η όγδοη γυναίκα που αναλαμβάνει πρόεδρος της επιτροπής στην 77χρονη ιστορία του Φεστιβάλ.
Frazer Harrison via Getty Images

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας, το οποίο εφέτος διεξάγεται 2 - 20 Σεπτεμβρίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Αργεντινή σκηνοθέτη Λουκρέσια Μαρτέλ.

«Κάθε χρόνο προσμένω τις επιλογές στη Βενετία και κάθε χρόνο είναι αναπάντεχες και ξεχωριστές. Η Βενετία είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου -μια γιορτή για το μέσο που προκαλεί και εμπνέει, το οποίο είναι το σινεμά σε όλες του τις μορφές. Είναι προνόμιο και χαρά να είμαι πρόεδρος της φετινής επιτροπής» τόνισε η Μπλάνσετ σε ανακοίνωση της.

Η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών το 2018, οπότε μετά τη σημερινή ανακοίνωση είναι η μία από τις μόλις δύο γυναίκες που έχουν τεθεί επικεφαλής των επιτροπών τόσο στις Κάννες όσο και στη Βενετία (η έτερη είναι η σκηνοθέτις Τζέιν Κάμπιον).

«Η Κέιτ Μπλάνσετ δεν είναι απλά ένα σύμβολο του σύγχρονου κινηματογράφου που έχει βρεθεί στο πλευρό μεγάλων σκηνοθετών τα τελευταία είκοσι χρόνια χρόνια και αγαπηθεί από κινηματογραφόφιλους κάθε είδους. Η δέσμευσή της σε καλλιτεχνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα, όπως και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η στάση της υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών στην κινηματογραφική βιομηχανία που εξακολουθεί να συντάσσεται με τις ανδρικές προκαταλήψεις, την καθιστούν έμπνευση για την κοινωνία στο σύνολό της. Το μεγάλο υποκριτικό ταλέντο της, σε συνδυασμό με το πνεύμα και το ειλικρινές πάθος για τον κινηματογράφο, αποτελούν ιδανικά χαρακτηριστικά για τη θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής» δήλωσε ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

Με πληροφορίες από Ιndiewire

Δημοφιλή