Η μικρότερη κάμερα στον κόσμο έχει το μέγεθος ενός κόκκου αλατιού (βίντεο)

Το εντυπωσιακά μικρό μέγεθός της την καθιστά ιδανική για χρήση στα αιμοφόρα αγγεία του σώματος για νευρολογικές, οφθαλμολογικές, ΩΡΛ, καρδιακές, νωτιαίες, ουρολογικές, γυναικολογικές και αρθροσκοπικές διαδικασίες.
.
.
Omnivision

Η Omnivision OVM6948 CameraCubeChip® κατέχει το ρεκόρ για τη μικρότερη εμπορικά διαθέσιμη κάμερα στον κόσμο. Έχει διαστάσεις 0,65 mm x 0,65 mm, με ύψος μόλις 1,158 mm.

Αναπτύχθηκε από την Omnivision, μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμες προηγμένες λύσεις ψηφιακής απεικόνισης για πολλαπλές εφαρμογές σε διάφορους κλάδους.

Το CameraCubeChip® βασίζεται στον μικροσκοπικό αισθητήρα OVM6948, ο οποίος διεκδίκησε το ρεκόρ Guinness για τον μικρότερο εμπορικά διαθέσιμο αισθητήρα εικόνας στον κόσμο.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα ιατρικά όργανα, συμπεριλαμβανομένων καλωδίων οδηγών μιας χρήσης, ενδοσκοπίων και καθετήρων με διάμετρο τόσο μικρή όσο 1,0 mm. Το εντυπωσιακά μικρό μέγεθός της την καθιστά ιδανική για χρήση στα αιμοφόρα αγγεία του σώματος για νευρολογικές, οφθαλμολογικές, ΩΡΛ, καρδιακές, νωτιαίες, ουρολογικές, γυναικολογικές και αρθροσκοπικές διαδικασίες.

Παρά το μικροσκοπικό σώμα του, το OVM6948 CameraCubeChip® προσφέρει υψηλή ανάλυση 200 x 200 ή 40 KPixel με οπίσθιο φωτισμό.

Είναι επίσης η μοναδική κάμερα chip-on-tip στον κόσμο με οπίσθιο φωτισμό που προσφέρει καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό για μείωση της θερμότητας LED.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Omnivision, λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας του αισθητήρα, παράγεται λιγότερη θερμότητα στο απομακρυσμένο άκρο του ενδοσκοπίου, βελτιώνοντας την άνεση του ασθενούς και επιτρέποντας έτσι διαδικασίες μεγαλύτερης διάρκειας.

Η μικρότερη κάμερα στον κόσμο έχει ευρύ οπτικό πεδίο 120 μοιρών και εκτεταμένο εύρος εστίασης από 3 mm έως 30 mm.

Δημοφιλή