Η Παιδική Χορωδία Μότσαρτ της Βιέννης στο Μέγαρο Μουσικής, και με ελληνικά κάλαντα

«Σήμα κατατεθέν» της τα χαρακτηριστικά μπλε κοστούμια εποχής που φορούν τα νεαρά μέλη της.

Η Παιδική Χορωδία Μότσαρτ της Βιέννης έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για δύο συναυλίες, με τη συνοδεία του εκκλησιαστικού οργάνου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Τα νεαρά μέλη του ιστορικού αυστριακού συνόλου θα ψάλλουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, κλασικά αριστουργήματα, αλλά και τα δικά μας κάλαντα. Στη μουσική διεύθυνση, ο αυστριακός καθηγητής φωνητικής τέχνης Πέτερ Λανγκ.

Από το πρόγραμμα της διάσημης βιεννέζικης χορωδίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν αποσπάσματα από θρησκευτικά έργα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Θα ακουστούν επίσης, μεταξύ άλλων, δημοφιλείς και ύμνοι των Χένρι Πέρσελ, Άντον Ντιαμπέλλι και Σεζάρ Φρανκ, αλλά και γνώριμες χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη μουσική παράδοση της Αγγλίας, της Αυστρίας και της Λατινικής Αμερικής.

Η Παιδική Χορωδία Μότσαρτ της Βιέννης ιδρύθηκε το 1956, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από τη γέννηση του Μότσαρτ. Αποτελείται από αγόρια ηλικίας 8 έως 21 ετών.

«Σήμα κατατεθέν» της είναι τα χαρακτηριστικά μπλε κοστούμια εποχής που φορούν τα νεαρά μέλη της. Στόχος του ιδρυτή της Χορωδίας Έριχ Σβάρτσμπαουερ ήταν να εξασφαλίσει σε ταλαντούχα παιδιά με εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες τη δυνατότητα να αφοσιωθούν στη χορωδιακή τέχνη ζώντας ταυτόχρονα με τις οικογένειές τους και πηγαίνοντας στο σχολείο της αρεσκείας τους (σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τα μέλη της Παιδικής Χορωδίας της Βιέννης).

Michael Kobler

Το ρεπερτόριο της είναι ευρύ. Περιλαμβάνει κλασικές χορωδιακές συνθέσεις, ενώ εμπλουτίζεται διαρκώς με έργα σύγχρονων συνθετών, τα οποία προβάλλει συστηματικά μέσα από τις συναυλίες της. Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες διεθνείς εμφανίσεις και συνεργάζεται τακτικά με φημισμένους καλλιτέχνες και σημαντικές ευρωπαϊκές ορχήστρες.

Μουσικός διευθυντής της Χορωδίας από το 1994 είναι ο Πέτερ Λανγκ. Γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ και είναι εξειδικευμένος μουσικοπαιδαγωγός με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης. Από το 1991 διδάσκει φωνητικά στο Ωδείο της Πόλης της Βιέννης (γνωστό πλέον ως Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Τεχνών). Ως ειδικός στη διδασκαλία παιδιών και παιδικών χορωδιών, προσκαλείται συχνά ως ομιλητής σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 20:30

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 17:00

Τιμές εισιτηρίων

9 € (εκπτωτικά), 14 €, 22 €, 28 €, 36 €, 42 €, 50 €

Διάρκεια 70 λεπτά περίπου

Eισιτήρια 210 72 82 333, megaron.gr.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα