«Η πιο ακριβή νύφη του Σουδάν»: Έβγαλαν σε δημοπρασία ανήλικη με τις ευλογίες του Facebook

«Η πιο ακριβή νύφη του Σουδάν»: Έβγαλαν σε δημοπρασία ανήλικη με τις ευλογίες του Facebook

Το Facebook επέτρεψε να δημοσιευτεί δημοπρασία από το Νότιο Σουδάν, στην οποία πωλούταν για γάμο μια 17χρονη. Ο γαμπρός θα ήταν αυτός που θα έδινε τα περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με το πακτορείο Reuters.

Μία φωτογραφία της νεαρής από το Ίστερν Λέικς αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις 25 Οκτωβρίου. Μέσω της ανάρτησης η οικογένεια έκανε σαφές ότι πέντε άντρες καραδοκούν για το ποιος θα την παντρευτεί. Ο νικητής, που θα έκαμε την πιο ικανοποιητική προσφορά, θα κέρδιζε το «έπαθλο».

Νικητής αναδείχθηκε ένας πλούσιος επιχειρηματίας που προσέφερε... πάρα πολλά. Συγκεκριμένα, 500 αγελάδες, τρία πολυτελή αυτοκίνητα και 10.000 δολάρια. Πώς να μην αναδειχθεί ο νικητής της συγκεκριμένης παράνοιας;

Ο γάμος τελέστηκε στις 3 Νοεμβρίου. Από τότε, σύμφωνα με τον υπουργό τοπικής κυβέρνησης του Ίστερν Λέικς, Τάμπαν Άμπελ, δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για εκείνη.

Τονίζεται ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέρρευσαν και πληροφορίες από το γάμο της. Πολλοί έκαναν λόγοι για την «πιο ακριβή νύφη του Σουδάν».

Εκπρόσωπος Τύπου του Facebook πάντως επεσήμανε πως η ανάρτηση διεγράφη μόλις έγινε αντιληπτή. Ακτιβιστές πάντως απαιτούν την ανάληψη ουσιαστικής δράσης και να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Από γονείς μέχρι υποψήφιους γαμπρούς.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα