Η πιο ωραία εικόνα στο διαδίκτυο – Περιστέρι που δεν πετά και κουτάβι που δεν περπατά γίνονται φίλοι

Εκατοντάδες άτομα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να τα υιοθετήσουν.

Η εικόνα που βλέπετε κάνει εδώ και μερικές ώρες τον γύρο του διαδικτύου κι αυτό γιατί πραγματικά είναι από τα πιο γλυκά θεάματα που αντικρίσαμε σήμερα στο ίντερνετ.

Λένε πως η φιλία μπορεί να γεννηθεί παντού, ακόμα και ανάμεσα στα πιο αταίριαστα πλάσματα.

Είναι γεγονός και αυτή η φωτογραφία το αποδεικνύει. Ένα κουτάβι τσιουάουα που δεν μπορεί να περπατήσει ανέπτυξε φιλία με ένα περιστέρι που δεν μπορεί πλέον να πετάξει.

Όλα ξεκίνησαν πριν από έξι εβδομάδες, όταν ο μικρός Λάντι, το τσιουάουα, που δεν μπορεί να κινήσει τα πίσω του πόδια, εμφανίστηκε στο ίδρυμα Μία, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στην Νέα Υόρκη, το οποίο αναλαμβάνει να παρέχει βοήθεια σε ζώα με αναπηρίες.

Εκεί συναντήθηκε με τον Χέρμαν, ένα περιστέρι που βρίσκεται στο ίδρυμα εδώ και ένα χρόνο επειδή δεν μπορεί να πετάξει, πιθανότατα λόγω κάποιας ασθένειας.

Ο ιδρυτής του οργανισμού, Σου Ρότζερς, δήλωσε ότι η συμπάθεια ανάμεσα στα δύο ζώα έκανε την εμφάνισή της από νωρίς.

Ο Ρότζερ απαθανάτισε με την φωτογραφική του μηχανή την μοναδική στιγμή. «Είχα τον Λάντι σε ένα ειδικό κρεβατάκι για σκύλους και στην συνέχεια έβαλα δίπλα του και τον Χέρμαν. Το θέαμα ήταν υπέροχο», είπε ο ιδρυτής.

Μόλις ο ίδιος κοινοποίησε την φωτογραφία στο facebook, οι αντιδράσεις ήταν πολλές και φυσικά θετικές. Έλαβε μηνύματα υποστήριξης και δωρεές από ολόκληρο τον κόσμο -ενώ από αυτές συγκεντρώθηκαν περίπου 6.000 δολάρια μόνο μέσα σε δύο ημέρες.

Τα χρήματα είναι αρκετά για να καλύψουν τα έξοδα μιας επέμβασης τουλάχιστον για ένα από τα δύο ζώα.

Παράλληλα, περισσότερα από εκατό άτομα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να πάρουν τα ζώα στο σπίτι τους.

«Νομίζω πως ο κόσμος έχει ανάγκη από καλές ιστορίες και αυτή είναι μία από τις ομορφότερες», δήλωσε ο Ρότζερς.

Δημοφιλή