Η Πολεμική Αεροπορία στις ΗΠΑ...έχασε ένα F-35 και ζητά βοήθεια από τους πολίτες για το βρει

Το περιστατικό συνέβη στη Ν.Κορολίνα όπου είχε σημειωθεί το 2018 ένα ακόμη ατύχημα με τον ίδιο τύπο μαχητικού. Είχε οδηγήσει σε απόφαση προσωρινής καθήλωσης όλου του στόλου.
via Associated Press

Ο αμερικανικός στρατός ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για να μπορέσει να εντοπίσει ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 που η διοίκηση αγνοεί που μπορεί να βρίσκεται.

Τα... ίχνη το F-35 χάθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, αφού ο πιλότος εκτοξεύτηκε από το αεροσκάφος ενώ πετούσε πάνω από τη Νότια Καρολίνα.

Ο πιλότος, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, εγκατέλειψε στο μαχητικό με ασφάλεια αφου το αλεξίπτωτό του άνοιξε, περισυνελέγη και πλέον νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι συνέβη, αφού αξιωματούχοι είπαν αόριστα ότι το αεροσκάφος ενεπλάκη σε ένα «ατύχημα».

Επίσης ανέφεραν πως επικέντρωναν την έρευνά τους για το αεροσκάφος F-35B Lightning II, που δεν γνωρίζουν που ακριβώς συνετρίβη, γύρω από δύο λίμνες βόρεια της πόλης Τσάρλστον.

Με βάση την τελευταία γνωστή τοποθεσία του τζετ, οι έρευνες στη λίμνη Μουλτριέ και στη λίμνη Μάριον πραγματοποιούνται με την βοήθεια μελών της ομοσπονδιακής ρυθμιστικής αρχής για θέματα αερομεταφορών.

Η δε στρατιωτική Βάση του Τσάρλστον ανάρτησε στο X, (πρώην Twitter) μια έκκληση προς το κοινό για βοήθεια.

«Οι ομάδες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν το F-35», ανέφερε. «Ζητείται από το κοινό να συνεργαστεί με στρατιωτικές και πολιτικές αρχές καθώς η προσπάθεια συνεχίζεται».

Ενθαρρύνεται τους πολίτες να μοιραστούν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία πιστεύουν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τις ομάδες ανάκτησης επικοινωνώντας με το κέντρο επιχειρήσεων.

Το Σώμα Πεζοναυτών σε δήλωσή του στο BBC ανέφερε ότι οι γνώσεις του για το περιστατικό ήταν «περιορισμένες» αυτή τη στιγμή, ενώ προσπαθούσε να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ένα δεύτερο αεροσκάφος F-35 που πιστεύεται ότι πετούσε την ίδια στιγμή με αυτό που συνετρίβη επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση στο Τσάρλστον, δήλωσε στο Associated Press ο στρατηγός Μέλανι Σαλίνας.

Τα F-35 kατασκευάζονται από τη Lockheed Martin και κοστίζουν περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια το καθένα ενώ θεωρούνται από τα πλέον προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο.

Το F-35 είναι το μεγαλύτερο και ακριβότερο οπλικό πρόγραμμα του τύπου του στον κόσμο.

Το 2018, ο αμερικανικός στρατός καθήλωσε προσωρινά ολόκληρο τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-35 μετά από συντριβή επίσης στη Νότια Καρολίνα.

Δημοφιλή