Η συντάκτρια των Times που έβαλε την Ανδρο στην λίστα με τους 52 προορισμούς τους οποίους μπορεί να αγαπήσει κανείς το 2021

Η Μαρία Νταλ Παν πρωτογνώρισε το νησί το 1992, ενώ η τελευταία της επίσκεψη εκεί έγινε το 2017.
|
Ανδρος, Μπατσί
Poike via Getty Images
Ανδρος, Μπατσί

«Philoxenia or hospitality, is the heart of everything on this island»... («Η φιλοξενία είναι στην καρδιά των πάντων σ′ αυτό το νησί»)

Μ′ αυτά τα λόγια η αρθρογράφος των New York Times, Μαρία Νταλ Παν, εξυμνεί το νησί της Ανδρου περιγράφοντας με εγκωμιαστικά λόγια το «μαγευτικό, γεμάτο ζωή νησί» που πρωτογνώρισε το 1992. Στο τελευταίο της ταξίδι το 1997 επισκέφθηκε την ΄Ανδρο, αυτή την φορά με τα παιδιά της με τα περισσότερα να μην έχουν αλλάξει στο νησί, αλλά και τα τόσα αξιοθέατα που δεν είχε παρατηρήσει στις προηγούμενες επισκέψεις της.

Τα λόγια της συνοδεύουν την ανακοίνωση ότι το νησί των Κυκλάδων καταλαμβάνει μία από τις 52 πολύτιμες θέσεις της πρόσφατης λίστας των New York Times, σχετικά με τα προτεινόμενα μέρη που μπορεί κανείς να αγαπήσει το 2021

Η Μαρία Νταλ Παν, κάνει επίσης μία «κατάθεση ψυχής» και συγκινεί αποκαλύπτοντας το έντονο συναισθηματικό «δέσιμο» με τον προορισμό, ενώ καταλήγει πως η Άνδρος δεν έπαψε να διατηρεί την αυθεντικότητά της στο πέρασμα των δεκαετιών.

«Η σπουδαία αυτή διάκριση έχει διπλή αξία και σημασία, εάν ληφθεί υπόψη πως η Άνδρος είναι ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που φιλοξενεί η λίστα και πως το κριτήριο επιλογής ήταν να ξεχωρίσουν όσα μέρη ανά τον κόσμο κατόρθωσαν να εμπνεύσουν, να ικανοποιήσουν και να χαλαρώσουν τους ταξιδιώτες, υπό τις δυσμενείς συνθήκες του προηγούμενου έτους. Ευχαριστούμε θερμά την εξαιρετική δημιουργό του άρθρου, όλους τους φίλους μας για την εμπιστοσύνη τους, καθώς και τους φορείς που συμβάλλουν καθημερινά στην προβολή της Ελλάδας, όπως τα Γραφεία ΕΟΤ και το Γενικό Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

Σημειώνεται, πως η Άνδρος καταλαμβάνει την 25η μεταξύ 52 θέσεων, ανάμεσα σε προορισμούς από χώρες όπως Ουαλία, Ινδία, Ιράν, Κολομβία, Αίγυπτο, Ισπανία, Κόστα Ρίκα, Σενεγάλη, Αγγλία, Μαρόκο, Ισλανδία, Ιορδανία, Κίνα, Σκωτία, Μεξικό, ΗΠΑ, Μπουρκίνα Φάσο, Παραγουάη, Λίβανο, Ρωσία, Ρουμανία, Αυστραλία, Περού, Πακιστάν, Νορβηγία, Καναδά, Καραϊβική, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Νέα Ζηλανδία, Βιετνάμ, Κιργιστάν, Νότια Αφρική και Φινλανδία.

Η Μαρία Νταλ Παν είναι ελληνικής καταγωγής, συγγραφέας και ιδρύτρια της Erwin Park Communications.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση