Η «Σύζυγος Α» τραπεζίτη καλείται να δώσει εξηγήσεις για το 1,5 εκ. στα Harrods

Η «Σύζυγος Α» κεντρικού τραπεζίτη καλείται να δώσει εξηγήσεις για το 1,5 εκ. στα Harrods
PA Archive/PA Images

Εξηγήσεις για τον χλιδάτο τρόπο ζωής της καλείται να δώσει η μυστηριώδης σύζυγος τραπεζίτη, η οποία χρησιμοποιούσε 35 πιστωτικές κάρτες, έχει στην κατοχή της ένα σπίτι στο Λονδίνο αξίας 22 εκατομμυρίων λιρών και μέσα σε μία μέρα ξόδεψε 150.000 λίρες στο πολυκατάστημα Harrods, ενώ οι ετήσιες βόλτες της στο πολυκατάστημα κοστίζουν γύρω στο 1,6 εκατομμύρια λίρες.

Η γυναίκα, που είναι παντρεμένη με πρώην επικεφαλής κρατικής τράπεζας χώρας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη Daily Mail, καλείται να αποκαλύψει την πηγή των χρημάτων της στην Εθνική Υπηρεσία για τα Οικονομικά Εγκλήματα της Μεγάλης Βρετανίας (NCA).

Το ανεξήγητα πολυτελές lifestyle της γυναίκας δεν περιοριζόταν μόνο στα ψώνια, βεβαίως. Απολάμβανε επίσης τη χρήση ιδιωτικού αεριωθούμενου αεροπλάνου, και έπινε εκλεκτά, πανάκριβα κρασιά, ενδεχομένως για να πνίξει τον καημό της από τη φυλάκιση του συζύγου της...

Μεταξύ 2010 και 2016, η «Σύζυγος Α» δαπάνησε 16 εκατομμύρια λίρες για αγορές από πολυκαταστήματα χρησιμοποιώντας 35 πιστωτικές κάρτες που εκδόθηκαν σε μέλη της οικογένειας και χρεώνονταν στην κρατική τράπεζα όπου προέδρευε ο σύζυγός του.

Ο σύζυγος ήταν πρόεδρος σε κρατική τράπεζα -εκτός ΕΕ- από το 2001 έως το 2015, οπότε και παραιτήθηκε.

Στη συνέχεια καταδικάστηκε για απάτη και υπεξαίρεση, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών και διατάχθηκε να πληρώσει στην τράπεζα περίπου 39 εκατομμύρια δολάρια.

Ο επίσημος μισθός του συζύγου ήταν μεταξύ 22.000 και 54.000 λιρών, αλλά με κάποιο τρόπο η περιουσία του εκτιμήθηκε στα 56 εκατομμύρια δολάρια...

Η NCA, η οποία θεωρεί ότι το πόθεν έσχες της «Συζύγου Α» για την αγορά των ακινήτων είναι ανεξήγητο, έχει την εξουσία να κατάσχει τα περιουσιακά στοιχεία κάποιου αν διαπιστωθεί ότι είναι πολιτικά εκτεθειμένος (PEP) - κάποιος εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου σε θέση εξουσίας, ύποπτος για δωροδοκία - ή υπάρχουν υποψίες ότι συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα και δεν είναι σε θέση να εξηγήσει την πηγή του πλούτου του.

Η ανωνυμία της γυναίκας και του συζύγου της θα προστατεύεται από τη βρετανική δικαιοσύνη μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, εκτός αν η σπάταλη κυρία κάνει έφεση και την κερδίσει.

(Με πληροφορίες από τη dailymail)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα