Η Sony αυξάνει την παραγωγή του PS5 και διευρύνει την γκάμα παιχνιδιών

Συμπεριλαμβανομένων αυτών για υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.
ANDREW KELLY via REUTERS

Η Sony Group Corp δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή της κονσόλας PlayStation 5, καθώς η αλυσίδα εφοδιασμού επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς, ενώ θα αυξήσει και την γκάμα παιχνιδιών συμπεριλαμβανομένων αυτών για υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Το PS5, το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020, πούλησε λιγότερα κομμάτια από τον προκάτοχό του κατά το δεύτερο έτος παραγωγής, λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών στην βιομηχανία. Ωστόσο, αναμένεται να κλείσει το χάσμα στην τρίτη χρονιά κυκλοφορίας του αλλά και να ξεπεράσει τις πωλήσεις του PS4, της πρώτης χρονιάς κατά την παρουσίαση του, το επόμενο έτος.

«Σχεδιάζουμε μεγάλες αυξήσεις στην παραγωγή του PS5, που θα μας οδηγήσουν σε επίπεδα παραγωγής που δεν έχουμε επιτύχει ποτέ στο παρελθόν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Τζιμ Ράιαν, κατά την ενημέρωση επενδυτών.

Και πρόσθεσε πως αν και το lockdown στην Κίνα συνεχίζει να δημιουργεί αβεβαιότητα στην αλυσίδα παραγωγής, «τα πράγματα σίγουρα βελτιώνονται».

Η Sony προέβλεψε πωλήσεις για το PS5 18 εκατομμυρίων μονάδων για το οικονομικό έτος που έκλεισε στο τέλος Μαρτίου, σε σύγκριση με 11,5 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Παράλληλα ο Τζιμ Ράιαν είπε πως η αύξηση στην γκάμα παιχνιδιών δεν θα επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στην κονσόλα αλλά θα διευρυνθεί και για τους υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Ενώ σκοπεύουν να δημιουργήσουν περισσότερους «τίτλους» παιχνιδιών που θα ανανεώνονται διαρκώς.

Ενώ τα νέα παιχνίδια για τις κονσόλες PS4 και PS5 αναμένεται να αποτελούν πάνω από τα δύο τρίτα των φετινών εκδόσεων, για υπολογιστές και κινητά θα φτάσουν τα μισά, το 2025.

Δημοφιλή