Κατασκεύασαν ρετρό κινητό

Χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με ένα κινητό τηλέφωνο αφής αλλά με αυτό δεν έχετε πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, παιχνίδια και άλλα applications.
.
.
Sky’s Edge

Το 2020, ο Τζάστιν Χάπτ αποφάσισε να κατασκευάσει ένα κινητό τηλέφωνο που να μοιάζει με τα περιστρεφόμενα τηλέφωνα που είχαμε στο παρελθόν.

Πριν υπήρχαν τα τηλέφωνα αφής, τα οποία παρήγαγαν έναν ξεχωριστό τόνο για κάθε πάτημα αριθμητικού κουμπιού (επιτρέποντας στα αυτοματοποιημένα αναλογικά συστήματα να ολοκληρώνουν κλήσεις χωρίς την ανάγκη χειριστή), τα τηλεφωνικά συστήματα βασίζονταν σε τηλέφωνα με αριθμημένες κλήσεις.

Κάθε αριθμός ήταν τοποθετημένος σε απόσταση στον επιλογέα έτσι ώστε να περιστρέφεται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, παράγοντας μια σειρά ηλεκτρικών παλμών που το τηλεφωνικό σύστημα μπορούσε να αναγνωρίσει ως ψηφία σε έναν αριθμό τηλεφώνου.

Χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με ένα κινητό τηλέφωνο αφής αλλά με αυτό δεν έχετε πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, παιχνίδια και άλλα applications.

.
.
Sky’s Edge

Αλλά μην κάνετε λάθος, το Rotary Un-Smartphone είναι 100% ένα πλήρως λειτουργικό smartphone 4G LTE με τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς από ένα «σύγχρονο» κινητό τηλέφωνο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας «λήψης βασικών μηνυμάτων SMS και αποστολής προ-πληκτρολογημένων μηνυμάτων και αριθμητικές συμβολοσειρές.»

.
.
Sky’s Edge

Διαθέτει επίσης έναν μηχανικό διακόπτη τροφοδοσίας, ένα μεταλλικό ορειχάλκινο κουδούνι (σε χρυσό ή ασημί φινίρισμα) ώστε να ακούγεται σαν ένα παλιό τηλέφωνο όταν κάποιος σας καλεί και φυσικά , μια υποδοχή κάρτας SIM που επιτρέπει τη χρήση σχεδόν με οποιαδήποτε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Είναι διαθέσιμο σε πέντε ρετρό χρώματα: λευκό, μπεζ, μπλέ, κόκκινο και μαύρο.

Το μόνο μειονέκτημα που μπορούμε να δούμε είναι η τιμή του καθώς κοστίζει 390 δολάρια, γεγονός που το καθιστά πιο ακριβό από πολλά smartphone.

Πηγή: Gizmodo