Η Τέιλορ Σουίφτ κάνει δωρεά σε οργάνωση για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας

Με αφορμή 12 νομοσχέδια που προωθούνται στην Πολιτεία του Τενεσί.

Της έχουν προσάψει ότι αρνείται να πάρει δημόσια θέση, παρά την ισχυρή επιρροή της στα social media.

Όμως, τη Δευτέρα η «φωνή» της Τέιλορ Σουίφτ ακούστηκε δυνατά όταν έγινε γνωστή η δωρεά της των 113.000 δολαρίων στην οργάνωση Tennessee Equality Project για την προάσπιση των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας.

Αφορμή για την κίνηση της ποπ σταρ, που ζει στο Νάσβιλ του Τενεσί, είναι 12 νομοσχέδια «τα οποία προωθούν τις διακρίσεις και όχι τη δικαιοσύνη και υποβαθμίζουν τα μέλη της LGBTQ κοινότητας στην Πολιτεία μας», όπως αναφέρεται στην καμπάνια της οργάνωσης.

Τα νομοσχέδια που προωθούνται στη Γενική Συνέλευση του Τενεσί (νομοθετικό σώμα της Πολιτείας) απαγορεύουν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και «θωρακίζουν» φορείς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις υιοθεσίες και δεν θέλουν να δίνουν τα παιδιά σε LGBTQ γονείς. Εκτός των άλλων, η χρήση αποδυτηρίων από transgender με βάση την ταυτότητα του φύλου τους, ποινικοποιείται.

Σύμφωνα με την αμερικανική έκδοση της HuffPost, τη δωρεά της Τέιλορ Σουίφτ έκανε γνωστή με ανάρτηση του στα social media ο επικεφαλής της οργάνωσης, Κρις Σάντερς, μαζί με χειρόγραφη επιστολή της.

«Η Τέιλορ Σουίφτ είναι σύμμαχος της LGBTQ κοινότητας εδώ και καιρό. Παρακολουθεί τον αγώνα μας στο Τενεσί και συνεχίζει να ενώνει τη φωνή της με καλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών ηγετών που μιλούν για αγάπη απέναντι στο μίσος» σχολίασε ο Σάντερς.