Η Τουρκία «κήρυξε» πόλεμο στο Ισραήλ - Ντεσπερνάντο ο Ερντογάν

Γιατί αφορά την Ελλάδα.
.
.
DILARA SENKAYA via REUTERS

Η Τουρκία κατά τις προηγούμενες δύο μέρες έκανε το μοιραίο λάθος. Απόδειξη της απελπισίας στην οποία βρίσκεται. Ξεσηκώνει πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Πότε ξεκίνησε επίσημα η νεο-οθωμανική πολιτική της Τουρκίας; Ήταν 11 χρόνια πριν και αφετηρία της ήταν η Γάζα.

Το γεγονός με τον Στολίσκο ήταν εκείνο που οδήγησε πολλούς Παλαιστίνιους γονείς να ονομάζουν ″Ταγίπ″ τα αγόρια τους, προς τιμήν του ″προστάτη″ τους, Ερντογάν.

Παράλληλα, η Τουρκία ξεκίνησε να διεκδικεί το ρόλο της ηγετικής δύναμης των απανταχού μουσουλμάνων.

Εδώ και αρκετό καιρό η Τουρκία εξοπλίζει και βοηθά οικονομικά και πολιτικά (χορήγηση διαβατηρίων σε τρομοκράτες) ομάδες που βρίσκονται σε πόλεμο με το Ισραήλ για χρόνια (Χαμάς, Χιζμπολάχ).

Τούρκοι διαδηλωτές ζητούσαν έξω από το Ισραηλινό Προξενείο να μαζευτεί μουσουλμανικός στρατός στην Γάζα εναντίον του Ισραήλ.

Ουσιαστικά κήρυξε τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Η νεο-οθωμανική πολιτική, τώρα που δεν μπορεί να γίνει πράξη και έχει περάσει σε θέση άμυνας, χρειάζεται αποκλειστικά για την διατήρηση της συγκυβέρνησης Ερντογάν-Μπαχτσελί.

Αυτό σημαίνει πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να ανατινάξει τον εαυτό της και να πάρει μαζί της όσους περισσότερους μπορεί στην περιοχή.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνα καθώς το Ιράν καλοβλέπει όλα όσα κάνει η Τουρκία.

Το σημαντικό όμως που αφορά τον Ελληνισμό, είναι το εξής: Η Τουρκία αποφάσισε να συνεχίσει αυτό που κάνει 11 χρόνια τώρα (ήταν το πιθανότερο έτσι κι αλλιώς) και αφού πέταξε το γάντι στο Ισραήλ, σημαίνει πέταξε το γάντι και στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ.

Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ ενόψει θέρους.

Μακροπρόθεσμα η Τουρκία είναι χαμένη υπόθεση όμως πριν το μακροπρόθεσμο, υπάρχει το βραχυπρόθεσμο.

Εφεξής η Τουρκία θα είναι επιθετική μόνο και μόνο για να διατηρηθεί ζωντανός ο πρόεδρός της.

Με άλλα λόγια, έχουμε να κάνουμε με ένα μεσανατολικό καθεστώς το οποίο έχει επιλέξει την πορεία του.

ΥΓ: Οι Ιταλοί πήραν μια γεύση για το ποια χώρα υποστήριζαν μέχρι έναν μήνα πριν, καθώς ανοικτά της Συρίας, τουρκικά αλιευτικά πετροβόλησαν και εμβόλισαν ιταλικό αλιευτικό.

Δημοφιλή