Η Γερμανία κρατικοποιεί την Uniper καθώς αυξάνει το πακέτο διάσωσης στα 20 δισ. ευρώ

Η κυβέρνηση φερεται να κατέχει πλέον πάνω από το 50% της εταιρείας η οποία έχει λάβει πλέον 20 δισ. ευρώ
picture alliance via Getty Images

Στο έλεγχο της γερμανικής κυβέρνησης πρόκειται να περάσει ο γερμανικός εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αέριου Uniper, καθώς η κυβέρνηση Σολτς βρίσκεται ενα βήμα πριν από την αύξηση του μεριδίου της στην Uniper SE, ποσοστό που θα ξεπερνά πλέον το 50%.

Σύμφωνα με το Bloomberg News, που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η γερμανική εταιρεία ζήτησε επιπλέον οικονομική ενίσχυση, με το πακέτο στήριξης να έχει φτάσει συνολικά τα 20 δισ. ευρώ από τα τέλη Αυγούστου.

Αν και καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα του Bloomberg, πηγές αναφέρουν οτι «η εθνικοποίηση της εταιρείας είναι η μόνη λύση που έχει απομείνει, καθώς οι κεφαλαιουχικοί πόροι της Uniper έχουν πλέον εξανεμιστεί».

Οι μετοχές της Uniper υποχώρησαν σήμερα κατά 5,6% καθώς ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου της Γερμανίας αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αέριου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτό οδήγησε την εταρεία, να ζητήσει περισσότερη οικονομική βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση, αυξάνοντας το λογαριασμό για τη διάσωση του ομίλου κοινής ωφελείας στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα