Η ζωή του Έλβις Πρίσλεϊ γίνεται ταινία από τον Μπαζ Λούρμαν - Ο ρόλος του Τομ Χανκς

Ο «συνταγματάρχης» που είχε τον απόλυτο έλεγχο του «βασιλιά».
NBC via Getty Images

Η ταινία για τη ζωή του Έλβις Πρίσλεϊ δεν έχει ακόμη τίτλο, έχει ωστόσο, σκηνοθέτη και είναι ο Μπαζ Λούρμαν -σκηνοθέτης μεταξύ άλλων, ταινιών όπως η τελευταία κινηματογραφική βερσιόν της νουβέλας του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ «Ο υπέροχος Γκάτσμπι» και το εξαιρετικό «Moulin Rouge».

Και μπορεί η αναζήτηση για τον ηθοποιό ο οποίος θα ενσαρκώσει τον «βασιλιά» να μην έχει καν αρχίσει, όμως ένα μεγάλο όνομα φιγουράρει ήδη στο καστ. Πρόκειται για τον Τομ Χανκς, ο οποίος θα παίξει τον θρυλικό (με την καλή και την κακή έννοια) μάνατζερ του Πρίσλεϊ, Τομ Πάρκερ, γνωστό απλά με το προσωνύμιο «colonel», δηλαδή, «συνταγματάρχης», του ανθρώπου ο οποίος είχε τον απόλυτο έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής του Πρίσλεϊ.

ASSOCIATED PRESS
Δεξιά του Πρίσλεϊ ο Τομ Πάρκερ, πάντα με ένα πούρο στο χέρι.
Δεξιά του Πρίσλεϊ ο Τομ Πάρκερ, πάντα με ένα πούρο στο χέρι.
Silver Screen Collection via Getty Images

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ταινία θα επικεντρωθεί στην άνοδο, στα χρόνια της μεγάλης ακμής του Πρίσλεϊ, αλλά και στην ιδιότυπη σχέση του με τον κυνικό Τομ Πάρκερ, που κατάφερε να εκτοξεύσει τη φήμη του τραγουδιστή στο παγκόσμιο στερέωμα.

Όταν ο «συνταγματάρχης» γνώρισε τη δεκαετία του 1950 τον Έλβις, ο Πρίσλεϊ δεν ήταν ούτε 18 χρονών. Μέσα σε δύο χρόνια παραμέρισε κάθε συνεργάτη, ατζέντη και πιθανό μάνατζερ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αποκλειστικού αντιπρόσωπο του, εξαγοράζοντας ακόμη και το συμβόλαιο του με τη Sun Studios.

Συνεργάστηκαν μέχρι τον πρόωρο θάνατο του σταρ, στις 16 Αυγούστου 1977, σε ηλικία 42 ετών.

Ακόμη και σήμερα ο «συνταγματάρχης» θεωρείται υπεύθυνος για το γεγονός ότι ο Έλβις, ούτε καν στο απόγειο της δόξας του, δεν βγήκε από τα σύνορα των ΗΠΑ -απόφαση που πιθανώς έχει την αιτία της στο «σκοτεινό» παρελθόν» του Πάρκερ.

Το σενάριο υπογράφει ο Λούρμαν μαζί με τον Κρεγκ Πιρς, όπως στον Γκάτσμπι και το Moulin Rouge.

(Με πληροφορίες από Hollywood Reporter)