«Εχει ένα κομμάτι της Εμμας»: Η μητέρα της φοιτήτριας αγκάλιασε τη λήπτρια νεφρού της κόρης της

Βίντεο: Η μητέρα της Εμμας, κυρία Κέλλυ Καμπάκη και η γυναίκα που έλαβε ένα νεφρό μίλησαν πριν από τη δίκη για την επιθυμία της δωρεάς οργάνων που η φοιτήτρια εξέφρασε ως έφηβη.
Η κυρία Κέλλυ Καμπάκη, μητέρα της Έμμας, έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη. 8 Νοεμβρίου 2023
Η κυρία Κέλλυ Καμπάκη, μητέρα της Έμμας, έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη. 8 Νοεμβρίου 2023
Youtube

Η στιγμή που συνάντησε για πρώτη φορά και αγκάλιασε η μητέρα της Έμμας τη γυναίκα που γυναίκα που έλαβε το νεφρό της κόρης της, όταν οδηγός την παρέσυρε και προκάλεσε τον θάνατο της φοιτήτριας σε ηλικία μόλις 21 ετών, επισκιάζει ακόμα και την ακροαματική διαδικασία που συνεχίζεται σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα 52 ετών που έλαβε το νεφρό της αδικοχαμένης Έμμας, λέγεται Μαρούλα Χωραφά. Επέζησε επί 10 χρόνια χάρη στην αιμοκάθαρση, όμως μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση ζει φυσιολογικά και - πρακτικά - επέστρεψε στη ζωή...

Η Έμμα σε ανύποπτο χρόνο, είχε ταχθεί υπέρ της δωρεάς οργάνων και η μητέρας της, κυρία Κέλλυ Καμπάκη, θυμήθηκε μέσα στην φοβερή τραγωδία και την απώλεια του παιδιού της, αυτή την συγκεκριμένη επιθυμία της κόρης της.

«Αυτή η γυναίκα έχει ένα κομμάτι της Εμμανουέλας μου»

«Χθες όλη μέρα έκλαιγα, σήμερα χαμογελάω. Αυτή η γυναίκα έχει ένα κομμάτι της Εμμανουέλας μου. Και το πιο σημαντικό είναι πως είναι καλά. Όταν πήραμε την απόφαση για τη δωρεά οργάνων, δεν ξέραμε τίποτα. Δεν γνωρίζαμε τι σημαίνει, ούτε πώς θα νιώσουμε...Ήταν αυτό που μας είχε πει το παιδί μας, η επιθυμία της πραγματικότητα. Αλλά τώρα εκ των υστέρων βλέπουμε ότι είναι μια πολύ μεγάλη κίνηση», είπε η μητέρα της φοιτήτριας στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια.

Οι γονείς της Έμμας, που μέσα στη συντριβή της απώλειας θυμήθηκαν τα λόγια του παιδιού και πήραν τη σπουδαία απόφαση χαρίζοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους, περιμένουν τώρα την κατάληξη της δίκης για τη φονική παράσυρση της κόρης τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού, που όχι μόνο παρέσυρε αλλά και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια.

«Ευχαριστώ πολύ. Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι πολύ συγκινημένη», δήλωσε η Μαρούλα Χωραφά, η 52χρονη γυναίκα που επί 10 χρόνια έκανε αιμοκάθαρση, μέχρι τη στιγμή που έλαβε το νεφρό της Έμμας.

Η κυρία Κέλλυ Καμπάκη αποκάλυψε ότι η οικογένεια έχει ήδη επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα άτομα, τα οποία έλαβαν τα όργανα του παιδιού τους.

Δημοφιλή