ΕΔΕ για «μπινελίκια» στον Βαρουφάκη από άντρα των ΜΑΤ

«Είμαι βουλευτής», «Άλλος ένας λόγος να σε γ... αρχ...». Τι καταγγέλλει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.
Eurokinissi

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την καταγγελία του Γιάνη Βαρουφάκη ότι δέχτηκε λεκτική επίθεση από άντρα των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, άντρας τον ΜΑΤ τον έβρισε όταν εκείνος τον πλησίασε και του είπε να μη ρίχνουν οι αστυνομικές δυνάμεις άλλα δακρυγόνα στον κόσμο.

«Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: ”Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι‘. ’Αντε γ...” μου απαντά. Του είπα ότι είμαι βουλευτής. ”Άλλος ένας λόγος να σε γ... αρχ...” μου απαντά», περιέγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο κ. Βαρουφάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας του να παύσει προσωρινά όλους τους υπευθύνους των ΜΑΤ που ήταν στην περιοχή, έως ότου διερευνηθεί ποιος του επιτέθηκε λεκτικά. Η απάντηση του υπουργού ήταν αρνητική. Ωστόσο, το αρχηγείο διέταξε ΕΔΕ για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Ο κ. Βαρουφάκης επανήλθε και με δεύτερο Tweet, γράφοντας: «Κύριε Χρυσοχοΐδη, η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας τα οποία εσείς σπρώχνετε καθημερινά προς τον αυταρχισμό - το φυσικό περιβάλλον στο οποίο μέσα εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού».