ΔΙΕΘΝΕΣ
15/05/2019 10:44 EEST

Έφηβη αυτοκτόνησε μετά από δημοσκόπηση στο Instagram

Οι φίλοι της ψήφισαν να αυτοκτονήσει με ποσοστό 69%.

Lady-Photo via Getty Images

Ένα κορίτσι, 16 ετών, από τη Μαλαισία έβαλε τέλος στη ζωή της μετά από ερώτηση που υπέβαλλε στους φίλους της στο Instagram. Ρωτούσε τους ακολούθους της αν πρέπει να πεθάνει ή όχι. Το 69% των απαντήσεων ήταν υπέρ της συγκεκριμένης ενέργειας κι έτσι υπάκουσε την εντολή τους, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Ο θάνατός της ώθησε έναν δικηγόρο της χώρας να προτείνει ότι όσοι ψήφισαν για την αυτοκτονία της είναι ένοχοι για παρακίνηση σε έγκλημα.

Ωστόσο, ο Ραμκάρπαλ Σινγκ, δικηγόρος και βουλευτής της χώρας, διερωτάται για το αν το κορίτσι θα εξακολουθούσε να ζούσε, αν η δημοσκόπηση έτεινε στο «όχι».

Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Μαλαισίας δήλωσε ότι η τραγωδία υπογράμμισε την ανάγκη για συζητήσεις σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την ψυχική υγεία των παιδιών. «Είμαι πραγματικά ανήσυχος για την κατάσταση της ψυχικής υγείας των νέων μας», είπε. «Είναι ένα εθνικό ζήτημα που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη».

Τον Φεβρουάριο, οι υπεύθυνοι του Instagram ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρουν φωτογραφίες που δείχνουν ή υποκινούν αυτο-τραυματισμό. Μέχρι τα μέτρα να γίνουν πιο δραστικά, όμως, φοβούνται και για άλλα παρόμοια περιστατικά.

Πηγή: Guardian 

Sponsored Post