ΔΙΕΘΝΕΣ
27/08/2019 20:57 EEST | Updated 27/08/2019 20:59 EEST

Εφηβη δίνει μάχη με τη λευχαιμία στις ΗΠΑ, αλλά δεν επιτρέπουν την είσοδο της μητέρα της

«Θέλω τη μητέρα μου εδώ. Την χρειάζομαι».

Youtube
υτ

Ένα 14χρονο κορίτσι δίνει καθημερινό αγώνα με τη λευχαιμία, όσο η μητέρα της αγωνίζεται κι εκείνη να βρει έναν τρόπο για να περάσει τα σύνορα με το Μεξικό και να σταθεί στο πλάι της.

«Θέλω τη μητέρα μου. Θέλω να έρθει για να με φροντίσει. Την χρειάζομαι», αναφέρει η μικρή Ιξέλ Πέρεθ σε βίντεο που δημοσίευσε η οργάνωση «Αλληλεγγύη Τώρα», ομάδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών στις ΗΠΑ. «Δεν είναι εύκολο να είμαι εδώ χωρίς αυτή», συμπληρώνει.

 Η Πέρεθ γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα, αλλά επέστρεψε στο Μεξικό πριν από εννέα χρόνια με τους δικούς της. Διαγνώστηκε με λευχαιμία πέρυσι και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Μεξικού. Το καλοκαίρι, όμως, ο καρκίνος έγινε πιο επιθετικός και αναγκάστηκε να ταξιδέψει στη γενέτειρά της. Ταξίδευαν με τη μητέρα της τέσσερις μέρες με λεωφορείο για τη διέλευση των συνόρων στην Τιχουάνα του Μεξικού, ελπίζοντας να επιτραπεί η είσοδός τους στις ΗΠΑ, ώστε να αναζητήσουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία. Αλλά μάταια.

Η μικρή περιγράφει ότι οι συνοριοφύλακες τις κράτησαν για ένα βράδυ σε ένα μικρό δωματιάκι πριν τις επιτραπεί η είσοδος. Επιτράπηκε εν τέλει μόνο η είσοδος του κοριτσιού και αυτό έγινε μετά από παρέμβαση του θείου της, μόνιμου κατοίκου των ΗΠΑ.

Ο ογκολόγος της Πέρεθ υπέβαλε τον Ιούνιο επιστολή στους αξιωματούχους της αμερικανικής τελωνειακής και συνοριακής περιπολίας (CBP) ζητώντας έγκριση για να περάσει τα σύνορα η μητέρα της. Στις 24 Ιουνίου απορρίφθηκε το αίτημά της για άσυλο.

Εκκλησία και ακτιβιστές βρίσκονται στο πλευρό της μικρής, ζητώντας το αυτονόητο. Να ενωθούν μητέρα και κόρη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Και το θρίλερ συνεχίζεται.

 

Πηγή: abc 

Sponsored Post