«Ειδική επιχείρηση» των ουκρανικών δυνάμεων στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία

Μονάδες φέρονται να αποβιβάστηκαν στη χερσόνησο.
.
.
UKRAINIAN MAIN DIRECTORATE OF IN via via REUTERS

Το πολεμικό ναυτικό και οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας πραγματοποίησαν «ειδική επιχείρηση» τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, κατά την οποία μονάδες αποβιβάστηκαν στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία, ανέφερε την Πέμπτη το Κύριο Διευθυντήριο Πληροφοριών (HUR) του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Η επιχείρηση αυτή, εφόσον ισχύουν όσα ανακοινώθηκαν, επιδεικνύει πως οι ουκρανικές δυνάμεις είναι σε θέση να πραγματοποιούν επιχειρήσεις εδάφους στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία κατέλαβε και προσάρτησε το 2014.

Σε μικρής διάρκειας και σκοτεινό βίντεο που δημοσιεύτηκε μαζί με τη σχετική ανακοίνωση φαίνεται ένα μικρό ταχύπλοο να κινείται στο νερό τη νύχτα κοντά σε μια ακτή. Όπως αναφέρθηκε, το σημείο αποβίβασης ήταν στο δυτικό άκρο της Κριμαίας, κοντά στους οικισμούς Ολενίβκα και Μαγιάκ.

«Ειδικές μονάδες με σκάφη αποβιβάστηκαν στην ακτή στην περιοχή των οικισμών Ολενίβκα και Μαγιάκ» ανακοίνωσε το HUR. Όπως υποστηρίχθηκε, «όλοι οι στόχοι» είχαν επιτευχθεί και ο εχθρός υπέστη απώλειες. «Επίσης, η σημαία του κράτους υψώθηκε ξανά στην ουκρανική Κριμαία» συμπληρώθηκε, χωρίς να αναφερθεί πού ακριβώς ή να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το συμβάν συνέπεσε με την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κριμαίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι δεσμεύτηκε την Τετάρτη να δώσει τέλος στην κατοχή της Κριμαίας από τη Ρωσία, η οποία δεν δείχνει καμία πρόθεση να αποχωρήσει από τη χερσόνησο.

Με πληροφορίες από Reuters

Δημοφιλή