Εικοσιτρία νέα οχήματα και 3.023 μπλε κάδοι στην μάχη της ανακύκλωσης

Σύμπραξη με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης για τον Δήμο Αθηναίων.

Αλλα νέα 4 οχήματα παραδόθηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, στον Δήμο από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των οχημάτων ανακύκλωσης σε 23 τα οποία παραδίδονται σταδιακά. Διαθέτουν ενσωματωμένο GPS και σύστημα ανάγνωσης καρτών αναγνώρισης και ταυτοποίησης των μπλε κάδων, τα οποία «οργώνουν» τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Σε καθημερινή βάση προχωρούν στην αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης, πραγματοποιώντας καθημερινά 38 δρομολόγια και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης. Την ίδια στιγμή περίπου 3.023 νέοι μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί στις γειτονιές της Αθήνας, ώστε η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή πρακτική και στάση ζωής για όλους μας.

Η παράδοση των τεσσάρων νέων οχημάτων στο Δήμο σηματοδοτεί και την έναρξη της μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης για την ανακύκλωση. Καμπάνια η οποία υλοποιείται από το Δήμο Αθηναίων και την ΕΑΕΕ και την οποία χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος της ΕΕΑΑ, Μιχάλης Οικονομάκης.

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε ένα διασκεδαστικό διαγωνισμό γνώσεων γύρω από την ανακύκλωση με έπαθλο δύο ηλεκτρικά ποδήλατα.