ΔΙΕΘΝΕΣ
11/10/2018 14:26 EEST | Updated 11/10/2018 14:31 EEST

Πασχαλίτσες -κανίβαλοι εισβάλλουν στο Λονδίνο σπέρνοντας τον τρόμο

Ian West via Getty Images

Χιλιάδες πασχαλίτσες -Αρλεκίνοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Λονδίνο, καταλαμβάνοντας γωνίες σπιτιών, παράθυρα και κήπους, προβληματίζοντας και ανησυχώντας τους ιδιοκτήτες.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Daily Mail, κάποιες από τις πασχαλίτσες φέρουν μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια που ονομάζεται Laboulbeniales - και πρόκειται ουσιαστικά για έναν μύκητα. Αν και ο μύκητας δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο, μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία στα σπίτια, ακόμη και να λεκιάσει τα έπιπλα.

Το συγκεκριμένο είδος του μύκητα (Hesperomyces virescens) που επηρεάζει τις πασχαλίτσες Αρλεκίνους μεταδίδεται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος και μεταξύ των ανθρώπων, κυρίως μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Οι πασχαλίτσες έχουν την τάση να συγκεντρώνονται γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα, αναζητώντας ένα σημείο για να ζεσταθούν κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι Αρλεκίνοι ήρθαν για πρώτη φορά στη Βρετανία το 2004 -ενδεχομένως μέσω εισαγόμενων φρούτων ή λαχανικών από την Ευρώπη - και εξαπλώνονται με ρυθμό υψηλότερο και από τους σκίουρους.

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι αυτό το είδος θα μπορούσε να εξαλείψει τις βρετανικές πασχαλίτσες, ακριβώς επειδή οι «εισβολείς» αναπαράγονται και εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα..

Εκατοντάδες Βρετανοί έχουν αναρτήσει εικόνες και βίντεο με πασχαλίτσες- Αρλεκίνους στα social media, άλλοι αντιμετωπίζοντας το θέμα με χιούμορ και άλλοι με τρόμο.

(Με πληροφορίες από Daily Mail)