Έκαναν ΚΑΡ.Π.Α σε ελεφαντίνα που έπεσε σε αποχέτευση, πηδώντας πάνω στο σώμα της

Έζησε χάρη στις συγκλονιστικές προσπάθειες των κτηνιάτρων.
.
.
Youtube

Ταϊλανδοί κτηνίατροι κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή μια ελεφαντίνα που έπεσε μέσα σε αποχέτευση.

Σύμφωνα με πλάνα από βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα η δέκα ετών ελεφαντίνα μαζί με μικρό της, γλίστρησαν σε έναν τσιμεντένιο αγωγό μετά από δυνατή βροχή που έπεσε στην περιοχή Νακχόμ Ναγιόκ της κεντρικής Ταϊλάνδης.

Η καταιγίδα από τους μουσώνες είχε κάνει το γρασίδι βρεγμένο και λασπωμένο, με αποτέλεσμα ο ελέφαντας και το μικρό του να γλιστρήσουν και να πέσουν στην τρύπα που είχε βάθος 7 μέτρων, αναφέρει η Daily Mail.

Ο θηλυκός ελέφαντας με την πτώση χτύπησε το κεφάλι της με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν οι κτηνίατροι για τις πρώτες βοήθειες, αλλά και ένας γερανός για να απεγκλωβίσει τους ελέφαντες από την τρύπα.

Χρειάστηκε μια επιχείρηση-μαμούθ διάρκειας τριών ωρών για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τους ελέφαντες, με τους κτηνιάτρους να κάνουν συγκλονιστικές προσπάθειες για να επαναφέρουν στη ζωή τη μητέρα.

Υπήρχαν οι φόβοι ότι η μητέρα θα φώναζε για βοήθεια ένα κοπάδι τριάντα ελεφάντων που βρίσκονταν κοντά, αν τραβούσαν από κοντά της το ελεφαντάκι. Έτσι οι φύλακες του πάρκου κάλεσαν τους κτηνιάτρους και παράλληλα έστησαν ένα προσωρινό φράγμα για να αποτρέψουν τυχόν επίσκεψη του κοπαδιού

Όταν ο γερανός τράβηξε τους ελέφαντες από την λασπωμένη αποχέτευση, οι κτηνίατροι έπεσαν πάνω στην μητέρα ελεφαντίνα. Πηδούσαν με δύναμη πάνω στο σώμα της (έκαναν ΚΑ.Ρ.ΠΑ) και έπειτα από συγκλονιστικές προσπάθειες, κατάφεραν να την ξυπνήσουν.

Η επικεφαλής κτηνίατρος είπε ότι «η μητέρα και το μωρό είναι ασφαλή» και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των δύο ελεφάντων.

Δημοφιλή