ΔΙΕΘΝΕΣ
15/01/2022 08:07 EET

Εκανε το Tesla Model 3 ορυχείο κρυπτονομισμάτων και βγάζει 800 δολάρια κάθε μήνα

Κερδίζει μεταξύ 400 και 800 δολαρίων μηνιαίως, ανάλογα με την εκάστοτε αξία του Bitcoin και του Ethereum.

SOPA Images via Getty Images
Tesla model 3

Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3 του 2018 ισχυρίζεται ότι βγάζει έως και 800 δολάρια κάθε μήνα χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό αυτοκίνητό του ως ορυχείο κρυπτονομισμάτων.

Ο λόγος για τον Siraj Raval, ο οποίος περιγράφει το όχημά του ως «υπολογοστή με ρόδες», καθώς έχει τοποθετήσει έναν ειδικό μετατροπέα στην πρίζα του Ι.Χ., αξιοποιώντας την μπαταρία του Tesla, με στόχο να τροφοδοτεί με ενέργεια έναν υπολογιστή με λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Ο ίδιος δήλωσε ότι κερδίζει μεταξύ 400 και 800 δολαρίων μηνιαίως, ανάλογα με την εκάστοτε αξία του Bitcoin και του Ethereum.

Ο Raval επέλεξε να κάνει κάτι τέτοιο χάρη στην μπαταρία του Tesla, η οποία έχει εγγύηση οκτώ ετών και έχει τη δυνατότητα να εξορύσσει έως και 20 ώρες κάθε μέρα.

Δεν είναι λίγοι όσοι αντιμετωπίζουν τους ισχυρισμός του Raval με επιφυλακτικότητα. Ο Thomas Sohmers, ένας χάκερ της Tesla, θεωρεί αδύνατο να βγάζει τόσο μεγάλο κέρδος χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό του για εξόρυξη.

Ο Chris Allessi, ένας έμπορος ηλεκτρικών οχημάτων στο Wisconsin των ΗΠΑ, τονίζει ότι για να αποκομίσεις κέρδος αξίας 1 ή 2 δολαρίων χρειάζεσαι 60 ώρες και σπεύδει να προσθέσει ότι δεν αξίζει να χρησιμοποιείς ένα Tesla για ορυχείο κρυπτονομισμάτων.

«Η δυσκολία είναι πολύ μεγάλη. Θα έβγαζε περισσότερα χρήματα, αν δούλευε στα McDonald’s» προσθέτει ο Allessi.

Πάντως, ο Raval δεν φαίνεται ότι πτοείται από τα σχόλια δυσπιστίας, ισχυριζόμενος ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων από το Tesla του.

Το κόστος για τη φόρτιση της μπαταρίας ενός Tesla κυμαίνεται από 30 έως 60 δολάρια τον μήνα.